true
Verisure alarmer
Menu

Sådan undgår du indbrud i vinterferien!

Vinterferien er for mange lig med en tur mod varmere himmelstrøg eller en solrig tur på løjperne. Det betyder desværre også, at mange tyve får frit slag til at begå indbrud i vinterferien, hvis I er bortrejst.

Det er altså blevet tid til at finde de indbrudshæmmende ideer frem, inden I drager afsted på ferie. Der er jo heldigvis en del ting, I selv kan gøre, for at forhindre indbrud i vinterferien, når I ikke er hjemme.

Et af de bedste midler til at undgå indbrud i vinterferien er et effektivt alarmsystem. En stor del af indbrudstyvene afholder sig nemlig helt fra at begå indbrud i hjem, hvor der er installeret alarm.

Foruden et alarmsystem er der dog også mange andre nemme og billige tiltag, du selv kan gøre, både indendørs og udendørs, der forhindrer, at tyven pludselig står i baghaven med et koben.

Kilder: TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råds rapport: “20 Tyve - En undersøgelse af indbrudstyves motiver og adfærd”, oktober 2014.

Overvejer du at sikre hjemmet med alarm?

Indtast dine oplysninger nedenfor - så ringer vi og fortæller dig mere, helt uden at du forpligter dig til noget.

I'm interrested, book now

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik

Udendørs-tips til at undgå indbrud i vinterferien

For at gøre livet surt for indbrudstyven kan du starte med at låse dit værktøj og dine haveredskaber inde i redskabsskuret eller garagen, så tyven ikke kan bruge dem til at bryde ind i hjemmet. Husk også at låse stigen fast, hvis du har den til at stå udenfor.

Derudover kan du sørge for at holde plankeværket og hækken nede i en højde, hvor tyven ikke kan pusle rundt ved dit hus i ro og mag og begå indbrud, mens du er på vinterferie, uden at blive opdaget af naboerne. I denne mørke tid kan det samtidig skabe opmærksomhed fra naboerne, hvis der monteres udendørslys med bevægelsessensorer. Indbrudstyvene kan ikke lide den slags opmærksomhed.

Og nu har du også endelig en rigtig god undskyldning for at rode lidt derhjemme. Du kan med fordel lade noget af opvasken stå, lade børnenes legetøj ligge fremme på gulvet, eller parkere en cykel i indkørslen. Du kan også snakke med naboen om at holde øje med hinandens huse, når I hver især er på ferie. Det kan fx være at få naboen til at gå en runde om huset, parkere en bil i indkørslen eller smide affald i skraldespanden. Og så kan du jo hjælpe din nabo, hvis de skal på ferie en anden gang. Det hjælper at hjælpe hinanden.

Indendørs-tips til at undgå indbrud i vinterferien

Det er også altid en god ide, at gemme jeres mest værdifulde ejendele væk, så de ikke ligger synligt fremme, hvis en tyv skulle gå forbi og kigge ind ad vinduet. Det kan både være computere, tablets og smykker, der normalt ligger frit fremme - overvej, om ikke der er et bedre sted de kan opbevares, imens I er på vinterferie, så I ikke selv frister tyven til at begå indbrud.

Med en SmartPlug fra Verisure kan du samtidig sætte elektriske apparater til at tænde og slukke gennem indstillinger i Verisure app. På den måde simulerer du aktivitet i huset, selvom der ikke er nogen hjemme. Du kan fx både tænde for lamper og radioen via din smartphone. Du kan også indstille ferieperioder i appen, så Verisures alarmoperatører ved, hvem de skal ringe til, hvis alarmen aktiveres, mens I nyder livet på jeres ferie. Her kan du nemlig markere en alternativ kontaktperson, og samtidig indstille dine SmartPlugs til at tænde og slukke afhængigt af solopgang og solnedgang.

Til sidst er det også vigtigt ikke at blive grebet af stemningen og dele alle billederne fra afterskiing eller billedet af palmerne på stranden, før efter I er kommet hjem. Nogle tyve tager et opslag med feriebilleder som en invitation til at begå indbrud i vinterferien, imens huset står tomt. De sociale medier kan igen bruges flittigt, når I er hjemme til at fortælle alle og enhver, hvorfor I har fået en fin kulør, og at I nu er hjemme igen.

» Læs flere gode råd til indbruds- og tyverisikring her.

Vi har generelt meget lidt viden om, hvem den typiske indbrudstyv er, men tal fra 2007-2016 giver os et bedre indblik. Tre ting kan pointeres - der er et tydeligt mønster i forhold til køn, alder og nationalitet. 

» Læs artikel

Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2017 begået 29.137 indbrud i danske hjem og dermed faldt antallet af indbrud med 8 % i forhold til året før. Visse kommuner er dog markant mere udsatte end andre, og faktisk står de 10 hårdest ramte kommuner for knap 1/3 af det samlede antal indbrud. 

» Læs artikel

Hvis man først har haft et indbrud, stiger risikoen endnu mere. Faktisk er risikoen for at blive udsat for indbrud anden gang mere end 5 gange så stor som risikoen for at blive udsat for indbrud første gang. 

» Læs artikel

Find den rigtige alarmløsning

Indtast dit telefonnummer og se din anbefalede alarm på næste side

VIS MIG MIN ALARM

Hvorfor skal jeg indtaste mit telefonnummer?

Vi bruger dit telefonnummer til at gemme dine svar og dit testresultat i vores systemer. På den måde kan vi hurtigt finde dine oplysninger, så du slipper for at skulle svare på de samme spørgsmål igen, hvis du får brug for vores rådgivning på et senere tidspunkt.

Derudover ringer vi til dig for kort at drøfte sikkerheden i dit hjem og tilbyde dig et gratis og helt uforpligtende sikkerhedstjek. Hvis du ikke har lyst til at tale med os, siger du det naturligvis bare til os, og så vil vi ikke spilde mere af din tid. Alternativt kan du frabede dig opkaldet fra os på 80 20 50 50 eller salg@verisure.com, allerede inden vi ringer.

Dine øvrige rettigheder fremgår af vores persondatapolitik.

JavaScript måste vara aktiverat för att använda denna sida!

Till Verisure

3. Hvilken boligtype søger du alarmsystem til?

Næste Tilbage
Vælg et svar

6. Hvad vil du sikres mod?

Næste Tilbage
Vælg et svar

5. Hvor stor er din bolig?

Næste Tilbage
Vælg et svar

7. Har der været indbrud hos dig selv eller i nabolaget?

Næste Tilbage
Vælg et svar

8. Hvor mange timer om dagen står din bolig tom?

Næste Tilbage
Vælg et svar

9. Hvor mange døre og vinduer i din bolig vil en tyv kunne komme ind ad?

Næste Tilbage
Vælg et svar

10. Er din bolig sikret mod brand, når du ikke er hjemme?

Næste Tilbage
Vælg et svar

11. Er der en særlig grund til, at du kigger efter alarm?

Næste Tilbage
Vælg et svar

4. Holder dit sommerhus en indendørstemperatur på mindst 5 grader året rundt?

Næste Tilbage
Vælg et svar

2. Skal dit system udvides, eller ønsker du endnu et system?

Næste Tilbage
Vælg et svar

1. Er du allerede kunde hos Verisure?

Næste

Kampagnetilbud: Med rabatkoden får du en vandalarm til 0 kr. i oprettelse (normalpris 995 kr.) (abonnement 20 kr./måned tilkommer) og en ekstra gratis SmartKey. Tilbuddet gælder 10-23/12 og er betinget af køb af en ny alarm. Prisen på alarmen afhænger af hjemmets størrelse samt antal vinduer og døre.

Vælg et svar

Har du nogle gode tips, du gerne vil dele?

Send os dit gode råd via vores Facebook-side, på mail til market@verisure.com eller via nedenstående formular. De bedste tips publiceres her på siden.