HVILKEN KOMMUNE ER HÅRDEST RAMT AF INDBRUD? FÅ SVARET HER.

I Danmark kan vi blive bedre til at sikre vores hjem mod indbrud, f.eks. i form af alarmer. Blandt andet manglende indbrudssikring og for få alarmsystemer gør, at danske hjem er hårdt plaget af indbrud.

I 2019 blev der begået 24.553 indbrud i danske hjem og dermed faldt antallet af indbrud med 14,6 % i forhold til året før. Det går heldigvis den rigtige vej, men det går langsomt. Og det gennemsnitlige indbrudstal på ca. 42 pr. 10.000 indbyggere er fortsat alt for højt.

Visse kommuner er dog markant mere udsatte end andre, og faktisk står de 10 hårdest ramte kommuner for 1/3 af det samlede antal indbrud.

Se tallene for din egen kommune og andre kommuner på de interaktive kort herunder.

 

I HVILKEN KOMMUNE BEGÅS DER FLEST INDBRUD?

Antallet af indbrud varierer meget fra kommune til kommune, og herunder kan du se de kommuner, hvor der i 2019 blev begået flest indbrud:

1. København

1.607 indbrud

2. Aarhus

1.453 indbrud

3. Odense

940 indbrud

4. Gentofte

663 indbrud

5. Aalborg

610 indbrud

6. Gladsaxe

577 indbrud

7. Vejle

553 indbrud

8. Esbjerg

475 indbrud

9. Kolding

470 indbrud

10. Helsingør

453 indbrud

Ikke overraskende begås der flest indbrud i de større byer. Men selvom de mindre kommuner ikke når top 10-listen, betyder det desværre ikke, at de går uden om indbrudsstatistikken. Det viser sig tydeligt, når antallet af indbrud sammenholdes med befolkningstallet:

1. Hørsholm

105 indbrud pr. 10.000 indbyggere

2. Rudersdal

103 indbrud pr. 10.000 indbyggere

3. Dragør

103 indbrud pr. 10.000 indbyggere

4. Gentofte

88 indbrud pr. 10.000 indbyggere

5. Gladsaxe

83 indbrud pr. 10.000 indbyggere

6. Lolland

78 indbrud pr. 10.000 indbyggere

7. Allerød

77 indbrud pr. 10.000 indbyggere

8. Helsingør

72 indbrud pr. 10.000 indbyggere

9. Lyngby-Taarbæk

72 indbrud pr. 10.000 indbyggere

10. Herlev

71 indbrud pr. 10.000 indbyggere

Landsgennemsnit:

42 indbrud pr. 10.000 indbyggere

Hvordan står det til i din kommune?

Er I hårdt plaget af indbrud i din kommune? Nedenfor kan du finde tallene for din egen kommune og sammenholde dem med tallene for andre kommuner og landsgennemsnittet samt antallet af sigtelser. Antallet af sigtede (2018-tal) giver en indikation af, hvor stor en del af indbruddene, der bliver opklaret. Men sigtelsesprocenten er faktisk for lav i forhold til det antal indbrudsmistænkte, som politiet har haft fat i. Det skyldes, at politiet i en del tilfælde finder frem til en mistænkt, som har tyvekoster liggende, der kan knyttes til bestemte indbrud. Men de mangler ofte bevis for, at det rent faktisk er vedkommende, der også har begået indbruddet, og derfor kan han/hun ikke sigtes for indbrud. Derimod kan vedkommende sigtes for hæleri og indgår dermed i hæleristatistikken i stedet.

 

Så hvor i Danmark er risikoen for indbrud størst? Det er vanskeligt at svare entydigt på. Naturligvis spiller indbrudstallet en væsentlig rolle i vurderingen. Men din egen indbrudssikring af hjemmet er helt afgørende for din risiko for indbrud.

Manglende eller mangelfuld indbrudssikring er nemlig en af de væsentligste årsager til, at danske boliger rangerer allerøverst i den europæiske indbrudsstatistik. Selvom indbrudsraten er faldende, er den fortsat foruroligende høj, når vi sammenligner os med resten af Europa. Der indtager vi nemlig en klar førsteplads for antal indbrud i private hjem pr. indbygger. Og vores placering i statistikken hænger i høj grad sammen med, at man i andre lande er rigtig dygtig til at indbruds- og tyverisikre hjemmet. Det har vi ikke samme tradition for i Danmark. Vi er et trygt og tillidsfuldt folk, hvilket kommer os til gode på rigtig mange områder. Men det udmønter sig også i en lav interesse for indbrudssikring. Og det er rigtig ærgerligt, for med blot enkelte tiltag kan vi sikre vores hjem bedre mod indbrud og tyveri, så vi kan opretholde det høje tryghedsniveau i Danmark.

Læs Verisures råd om indbruds- og tyverisikring.

FIND DEN BEDSTE ALARM TIL DIG HER OG FÅ ET TILBUD

(Kilde: Egen tilvirkning på baggrund af tal fra Danmarks Statistik STRAF11 og FOLK1A)

FÅ 3 MÅNEDERS GRATIS ABONNEMENT

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 3 måneders gratis abonnement for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.

 

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM INDBRUD I DE DANSKE KOMMUNER

⭐Hvor mange indbrud bliver der i alt begået i Danmark?

I 2019 blev der begået 24.553 indbrud i private danske hjem.

⭐Hvor mange indbrud bliver der i gennemsnit begået pr. indbygger i Danmark?

I 2019 blev der i gennemsnit begået 42 indbrud i private hjem pr. 10.000 indbyggere. 

⭐I hvilken kommune bliver der begået flest indbrud?

I 2019 blev der begået flest indbrud i København ud fra det samlede antal. Men hvis man sammenligner antallet af indbrud med antallet af indbyggere, gik det hårdest ud over Hørsholm i 2019.

⭐Kan jeg nedsætte risikoen for at få indbrud med en alarm?

Ja, det kan du. Vores undersøgelser viser, at Verisure-kunder har 73 % lavere indbrudsrisiko.

⭐Hvor kan jeg læse mere om indbrudsstatistik?

Vi har samlet forskellige informationer om indbrudsstatistik på vores hjemmeside.