HVILKEN KOMMUNE ER HÅRDEST RAMT AF INDBRUD? FÅ SVARET HER.

I Danmark kan vi blive bedre til at sikre vores hjem mod indbrud, f.eks. i form af alarmer. Blandt andet manglende indbrudssikring og for få alarmsystemer gør, at danske hjem er plaget af indbrud.

Ifølge Danmarks Statistik (https://statistikbanken.dk/straf11) og egne beregninger baseret på tal fra Danmarks Statistik blev der i 2021 begået 14.804 indbrud i danske hjem og dermed faldt antallet af indbrud med 15 % i forhold til året før. En af de største årsager til det store fald i antallet af indbrud er naturligvis hele Corona-situationen, der gjorde, at der de fleste steder var nogen hjemme hele døgnet.

Det går heldigvis den rigtige vej. Men det gennemsnitlige indbrudstal på ca. 25 pr. 10.000 indbyggere er fortsat for højt.

Visse kommuner er dog markant mere udsatte end andre, og faktisk står de 10 hårdest ramte kommuner for knap 1/3 af det samlede antal indbrud.

Se tallene for din egen kommune og andre kommuner på de interaktive kort herunder.

 

I HVILKEN KOMMUNE BEGÅS DER FLEST INDBRUD?

Antallet af indbrud varierer meget fra kommune til kommune, og herunder kan du se de kommuner, hvor der i 2021 blev begået flest indbrud:

1. København

822 indbrud

2. Aarhus

785 indbrud

3. Odense

752 indbrud

4. Gentofte

453 indbrud

5. Rudersdal

358 indbrud

6. Randers

327 indbrud

7. Herning

313 indbrud

8. Horsens

273 indbrud

9. Rødovre

272 indbrud

10. Gladsaxe

271 indbrud

Ikke overraskende begås der flest indbrud i de større byer. Men selvom de mindre kommuner ikke når top 10-listen, betyder det desværre ikke, at de går uden om indbrudsstatistikken. Det viser sig tydeligt, når antallet af indbrud sammenholdes med befolkningstallet:

1. Hørsholm

87 indbrud pr. 10.000 indbyggere

2. Rødovre

66 indbrud pr. 10.000 indbyggere

3. Rudersdal

62 indbrud pr. 10.000 indbyggere

4. Gentofte

61 indbrud pr. 10.000 indbyggere

5. Ikast-Brande

58 indbrud pr. 10.000 indbyggere

6. Solrød

57 indbrud pr. 10.000 indbyggere

7. Lolland

51 indbrud pr. 10.000 indbyggere

8. Hvidovre

49 indbrud pr. 10.000 indbyggere

9. Lyngby-Taarbæk

46 indbrud pr. 10.000 indbyggere

10. Middelfart

43 indbrud pr. 10.000 indbyggere

Landsgennemsnit:

25 indbrud pr. 10.000 indbyggere

Hvordan står det til i din kommune?

Er I plaget af indbrud i din kommune? Nedenfor kan du finde tallene for din egen kommune og sammenholde dem med tallene for andre kommuner og landsgennemsnittet.

 

Så hvor i Danmark er risikoen for indbrud størst? Det er vanskeligt at svare entydigt på. Naturligvis spiller indbrudstallet en væsentlig rolle i vurderingen. Men din egen indbrudssikring af hjemmet er helt afgørende for din risiko for indbrud.

Manglende eller mangelfuld indbrudssikring er nemlig en af de væsentligste årsager til, at danske boliger rangerer øverst i den europæiske indbrudsstatistik. Selvom indbrudsraten er faldende, er den fortsat høj, når vi sammenligner os med resten af Europa. Der indtager vi nemlig en klar førsteplads for antal indbrud i private hjem pr. indbygger. Og vores placering i statistikken hænger i høj grad sammen med, at man i andre lande er dygtig til at indbruds- og tyverisikre hjemmet. Det har vi ikke samme tradition for i Danmark. Vi er et trygt og tillidsfuldt folk, hvilket kommer os til gode på mange områder. Men det udmønter sig også i en lav interesse for indbrudssikring. Og det er ærgerligt, for med blot enkelte tiltag kan vi sikre vores hjem bedre mod indbrud og tyveri, så vi kan have et højt tryghedsniveau i Danmark.

Læs Verisures råd om indbruds- og tyverisikring og se også indbrudstal i sommerferien.

FIND DEN BEDSTE ALARM TIL DIG HER OG FÅ ET TILBUD

(Kilde: Egen tilvirkning på baggrund af tal fra Danmarks Statistik STRAF11 og FOLK1A)

FÅ 1 MÅNEDS ABONNEMENT

Gratis verisure anonnement

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 1 måneds abonnement for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.

 

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler, og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 3 måneder.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM INDBRUD I DE DANSKE KOMMUNER

Hvor mange indbrud bliver der i alt begået i Danmark?

I 2021 blev der begået 14.804 indbrud i private danske hjem (kilde: Danmarks Statistik - https://statistikbanken.dk/straf11).

Hvor mange indbrud bliver der i gennemsnit begået pr. indbygger i Danmark?

I 2021 blev der i gennemsnit begået 25 indbrud i private hjem pr. 10.000 indbyggere (kilde: egne beregninger baseret på tal fra Danmarks Statistik - https://statistikbanken.dk/straf11 og folk1A). 

I hvilken kommune bliver der begået flest indbrud?

I 2021 blev der begået flest indbrud i København ud fra det samlede antal. Men hvis man sammenligner antallet af indbrud med antallet af indbyggere, gik det hårdest ud over Hørsholm i 2021 (kilde: egne beregninger baseret på tal fra Danmarks Statistik - https://statistikbanken.dk/straf11).

Kan jeg nedsætte risikoen for at få indbrud med en alarm?

Ja, det kan du. Vores undersøgelser viser, at Verisure-kunder har 73 % lavere indbrudsrisiko.

Hvor kan jeg læse mere om indbrudsstatistik?

Vi har samlet forskellige informationer om indbrudsstatistik på vores hjemmeside.

 

 

*For at sikre, at en kundeanmeldelse på Trustpilot kommer fra en reel kunde, beder Trustpilot anmeldere om at bekræfte, at deres anmeldelse er relateret til en reel kundeoplevelse og tager en række foranstaltninger for at sikre dette.