FØLG DISSE 10 RÅD OM INDBRUDS- OG TYVERISIKRING

Smadrede vinduer, gennemrodede skuffer og manglende værdigenstande. Sådan et hjem kommer mange familier hvert år hjem til efter at have været på sommer- eller juleferie – eller blot på arbejde. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at sikre dit hjem mod indbrud og tyveri.

En del af de mange indbrud i Danmark er sæsonbetonede og sker i bl.a. julen og sommerferien. Men der sker også mange indbrudsforsøg i hverdagene. En grund til det høje antal kan være den manglende indbruds- og tyverisikring. 

Vi ved af erfaring, at indbrudstyve har respekt for hjem med en privatalarm med tilkoblet kontrolcentral. De har ikke lyst til at blive set eller hørt, så derfor kan de gå udenom hjem med alarmsystemer og videre til et knapt så sikkert hjem. Men når det er sagt, så er der også meget, man kan gøre selv for at beskytte sit hjem mod indbrud og tyveri. Jo flere forskellige tiltag man anvender, jo mere effektiv bliver indbrudssikringen.

Indbrudstyvene arbejder ofte, når ingen er hjemme, så derfor er det vigtigt at signalere liv og aktivitet. Og så handler det om at gøre indbruddet besværligt for tyven. Herunder får du 10 konkrete råd om indbruds- og tyverisikring, som kan sænke din risiko for at få ubudne gæster. Du kan også downloade en tjekliste over indbrudssikring her, som du kan printe ud og følge, når du forlader dit hjem.

Vil du høre mere om indbrudssikring? 

Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig om, hvordan du kan sikre hjemmet mod indbrud. Indtast dit telefonnummer herunder, og så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Eller ring til os på 80 20 50 50

Ved klik på knappen accepterer du at blive ringet op med et uforpligtende tilbud på alarm og vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler, og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 3 måneder.

 

1. AFLÅS HJEMMET FORSVARLIGT

Det er almindelig sund fornuft, men alligevel er der mange, der glemmer at lukke og låse alle døre og vinduer forsvarligt. Særlig på på 1. sal kan vi have tendens til at åbne vinduet på klem og tro, at det uskyldigt.

Det er en udbredt fejltagelse at tro, at tyven ikke kan komme ind i dit hjem igennem et vindue på 1. sal eller igennem et vindue, der står i hak. Når du laver indbruds- og tyverisikring af din bolig bør du derfor altid huske at låse alle vinduer og døre. Og husk, at forsikringen typisk heller ikke dækker, hvis boligen ikke har været forsvarligt låst.
 

2. FÅ HJEMMET TIL AT SE BEBOET UD

Indbrudstyve udvælger deres ofre grundigt, inden de begår indbrud. Mange indbrud begås i de boliger, hvor det ser ud som om, familien ikke er hjemme. Især tegn på ferie kan lokke tyvene til. Du kan derfor gøre dit hjem mere sikkert ved at få det til at se ud som om, at der er nogen hjemme. Det kan du bl.a. gøre på følgende måder:

Indendørs belysning

Lys i huset er tegn på liv og aktivitet, og det bryder indbrudstyve sig ikke om. Sørg derfor for at skabe en naturlig belysning i hjemmet, når du ikke er hjemme. Husk også loftslamper, da de jo normalt også vil være tændt, når du er hjemme. I vinterperioden kan du også anvende kunstige stearinlys som tyverisikring.

Tip: Brug dine SmartPlugs. Hvis lyset er tændt i de samme rum hele døgnet, ser det ikke naturligt ud, og det kan give tyven et hint om, at der måske ikke er nogen hjemme alligevel. Har du et alarmsystem med SmartPlugs, kan du med fordel bruge dem til at styre og variere belysningen og elektronikken, når du ikke er hjemme, så det ser mere naturligt ud. Dine lamper kan f.eks. tilpasses i forhold til solopgang og –nedgang, indstilles til bestemte tidspunkter og tænde og slukke uafhængigt af hinanden.

Lad radioen spille og tv'et køre

Ved at lade radioen og tv’et være tændt, når du er væk i kortere perioder, kan du snyde tyven til at tro, at du er hjemme.

Lad det rode lidt

Undgå at rydde hjemmet totalt, før du tager på ferie, da et hjem i brug som regel vil have lidt ting liggende rundt omkring. Efterlad f.eks. børnenes legetøj på gulvet, og lad et par tallerkener stå på køkkenbordet. Udenfor kan du lade en trillebør, børnenes legetøj, en vandslange og lignende smårod ligge i haven. Husk dog at låse haveredskaberne af vejen.

 

3. BED NABOERNE OM HJÆLP

Du og dine naboer kan hjælpe hinanden ved at holde øje med hinandens hjem og ved at få det til at se beboet ud med hverdagsaktiviteter, når der ikke er nogen hjemme.

Det kan I gøre på forskellige måder.

Lad naboen tømme postkassen

En propfyldt postkasse er et tegn på, at der ikke er nogen hjemme, så giv nøglen til din nabo, når du er bortrejst.

Få naboen til at parkere i din indkørsel

En bil eller cykel i indkørslen sender et signal om, at der er nogen hjemme på adressen.

Tør naboens tøj

Lad naboen tørre sit tøj på din udendørs tørresnor, når du ikke er hjemme. Vasketøj til tørre er et godt tegn på hverdagsliv.

Brug skraldespanden

Indbrudstyve kigger gerne i din skraldespand for at tjekke, om du er på ferie. Det er derfor en god idé at lade naboen fylde noget af sit affald i din skraldespand også.

Slå græsset/skovle sne

Hvis ikke dit udendørsareal om din bolig bliver vedligeholdt, ved indbrudstyven, at du ikke er hjemme. Lav derfor gerne en aftale med nogen om at slå græsset, fjerne sne osv.

Indbruds- og tyverisikring: tjekliste

Benyt denne tjekliste til at tyverisikre dit hjem, inden du tager på ferie.

  • Haveredskaber og lignende værktøj, som indbrudstyven kan benytte til at bryde ind med, er låst inde i skuret eller huset.
  • Vinduer og låse er sikret, så det ikke er nemt for indbrudstyven at bryde låse op eller fjerne vinduer eller ruder.
  • Værdigenstande (f.eks. smykker, bærbare computere og tablets) er gemt væk, så man ikke kan se dem udefra.
  • Alle yderdøre og vinduer er låst.
  • Der er sat bevægelsessensorer op foran huset eller som minimum tændt lys, så området omkring huset er lyst op.
  • Naboerne er orienteret om, at de skal holde øje med dit hjem, smide affald i din skraldespand, tømme din postkasse, benytte din carport og evt. skovle sne.
  • Undgå at annoncere på de sociale medier, at du skal på ferie, så indbrudstyvene kan se, at du ikke er hjemme.
  • Efterlad hjemmet naturligt rodet, så det ser ud, som om der er nogen hjemme, som benytter tingene.
  • Tag billeder af dine værdier i skuffer og skabe. Skulle du være uheldig at få uønsket besøg, er det med billeder nemt at danne sig et overblik over, hvad der mangler, og dokumentere tabet over for forsikringsselskabet. Gem også alle dine billeder online, så tyven ikke slipper af sted med alle minderne på en harddisk.
  • Din alarm er aktiveret og alarmselskabet orienteret om, at du er på ferie. En tyverialarm kan have en præventiv effekt, da tyven ved, der står et vagthold klar til at rykke ud, hvis der sker brud på døre eller vinduer. Læs mere om alarmer »

PRØV VORES ALARMTEST OG FÅ ET TILBUD

 

4. GØR DIT HJEM OG DINE VÆRDIER UATTRAKTIVE

Sikring af hjemmet mod indbrud handler om at gøre tyvekosterne både svære at anskaffe og svære at afsætte for tyven.

Anskaf en værdiboks

Opbevar dine vigtigste dokumenter, værdier, smykker, arvestykker osv. i et tyverisikret værdiskab - fastboltret eller indbygget -, som tyven ikke kan bryde op eller tage med. Eller lad naboen opbevare dine ting for dig, mens du er bortrejst.

Tyverimærkning

På de fleste politistationer kan du låne en kuffert med indhold til mærkning af dine værdigenstande (Operation Mærkning). Mærkede genstande er sværere for tyven at afsætte igen og er derfor ikke så interessante at bryde ind og stjæle.

Ødelæg selv dine værdier

Uden at destruere dem selvfølgelig. Men du kan gemme de vigtige dele for tyven. F.eks. mister den dyre lænestol sin værdi for tyven, hvis sædehynden er væk, den dyre designerkommode er ikke så interessant, hvis den mangler en skuffe, og B&O-anlægget virker altså bedst med en fjernbetjening.

Vil du høre mere om tyverisikring? 

Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig om, hvordan du kan beskytte hjemmet mod indbrud. Indtast dit telefonnummer herunder, og så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Eller ring til os på 80 20 50 50

Ved klik på knappen accepterer du at blive ringet op med et uforpligtende tilbud på alarm og vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler, og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 3 måneder.

 

Indbrudstyve bliver mere snedige og opfindsomme i deres måder at undersøge på, om der er fri bane. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på selv små uregelmæssigheder omkring din bolig for at undgå indbrud. Hvis indbrudstyvene har udset sig din bolig, handler det om at gøre deres arbejde besværligt.

5. INDBRUDSTYVEN TESTER DIG

Fjern skrald på din grund

Sørg for at fjerne affald, sten, cigaretter og lignende på din grund. Henkastet affald kan være indbrudstyvens forsøg på at teste om du er hjemme til at rydde det op.

Hold øje med mærkelige markeringer

Indbrudstyve anvender ofte markeringer for at sende signaler til hinanden om tomme boliger. Det kan f.eks være et mærke på postkassen, en kridtstreg på husnummeret, en oprejst dørmåtte osv. Fjern straks sådanne tegn, hvis du ser dem på din egen grund eller naboens.

Viderestil fastnettelefonen

En fastnettelefon, der ikke bliver besvaret eller har feriesvar, fortæller indbrudstyven, at du ikke er hjemme. Sørg derfor altid for at viderestille din fastnettelefon til din mobil eller ferieboligen.

 

FÅ ET TILBUD PÅ ALARMSYSTEM TIL DIT HJEM

6. GØR DET SVÆRT FOR TYVEN

Lås værktøj og redskaber inde

Ofte har indbrudstyven ikke noget værktøj med, men udnytter i stedet alle tilgængelige muligheder, som din bolig tilbyder, som f.eks. haveredeskaber, mursten og andet værktøj, der ligger fremme. Sørg derfor for at låse dit skur, og rydde alle haveredskaber og værktøj af vejen, så du ikke selv gør det nemt for tyven at bryde ind.

Klip hækken

En lav hæk eller et lavt plankeværk, som naboer og forbipasserende kan kigge ind over, gør det sværere for indbrudstyven at arbejde i fred og ro.

Lås indvendige døre

En stærk indbruds- og tyverisikring indebærer udskiftning af alle låse i boligen med låse, som kræver nøgle. Ved at låse alle dine indvendige døre gør du det svært for indbrudstyven at komme rundt i huset.

Grønne fingre bidrager til indbrudssikring

Har du særligt udsatte vinduer, der f.eks. er lettilgængelige i stueplan på bagsiden af huset, kan du med fordel plante store, stikkende buske under dem, så de bliver svære for indbrudstyven at bruge som indgang.

Stenbede er også nyttige at have under vinduerne - de støjer, når indbrudstyven arbejder.

Sikring af døre og vinduer

Vinduer, havedøre og låse er husets svageste punkter og bør derfor sikres ekstra godt. Det er særligt vinduer i kælderniveau og vinduer, der ikke vender ud til befærdet vej, som er udsatte.

Indbrudstyve kan bryde ind gennem vinduer ved at fjerne ruden, bryde og åbne rammen, bore vinduets træramme ud eller knuse ruden. Montér derfor sikkerhedsbeslag på dine vinduer, så det bliver sværere for indbrudstyven at trænge ind. Har du kældervinduer, bør du lave tyverisikring af disse med tremmer, så tyven ikke kan komme ind den vej. Dine yderdøre kan du sikre med f.eks. dobbeltlåse eller elektronisk dørlås.

Et alarmsystem er en god sikring af dine vinduer:

Det er desværre svært at forhindre indbrudstyven i at smadre en rude. Derfor kan et alarmsystem være en god løsning. Et godt alarmsystem indeholder eksempelvis både dør- og vinduesmagneter med vibrationsdetektorer, som kan registrere, hvis nogen smadrer en rude eller forsøger at åbne en dør eller et vindue.

 

7. SKAB ET SIKKERT NABOLAG

Hvis tyvene har fornemmelsen af, at et område er let tilgængeligt, er der en sandsynlighed for, at de kommer igen i kvarteret. Det er derfor vigtigt, at man som naboer står sammen om indbrudssikring. Indbrudstyve er bange for at blive set eller genkendt. Derfor kan I hjælpe hinanden på flere måder i nabolaget med at skræmme indbrudstyvene væk.

Gå ture

Du og dine naboer skal gøre jer synlige i lokalområdet. Hils på fremmede, når I går tur, så eventuelle indbrudstyve ved, at der bliver lagt mærke til uvedkommende. Hvis folk i nabolaget hilser, vil det gøre tyven bange for at blive genkendt.

Hjælp hinanden som naboer

Et godt system til at opnå en bedre tyverisikring af din bolig er også at samarbejde i nabolaget. I kan hjælpe hinanden med at skabe et trygt nabolag. Advar f.eks. hinanden i kvarteret, hvis nogen ser eller hører noget mistænkeligt (f.eks. en udløst tyverialarm), og del feriekalendre, så en vågen nabo kan alarmere politiet, hvis nogen lusker rundt om dit hjem, mens du f.eks. er på ferie.

Vedligehold fællesarealerne

Vedligeholdte og rene fællesarealer signalerer, at beboerne bruger området jævnligt, og at det derved bliver sværere for en indbrudstyv at komme ubemærket til boligerne.

Gør opmærksom på indbrud

Har en i nabolaget haft indbrud, er det vigtigt at advare lokalt, så alle bliver mere opmærksomme på uregelmæssigheder og bliver aktive i forebyggelsen.

Naboer til indbrudssikring

 

8. SKAB OPMÆRKSOMHED OM INDBRUDSTYVEN

Indbrudstyve opererer i skyggerne og begår sig helst ikke i rampelyset. Derfor handler tyverisikring også om at fremhæve forsøg på indbrud mest muligt.

Bevægelsessensorer

En bevægelsessensor, der tænder udendørs lys på både forsiden og bagsiden af huset, er et godt redskab, når du laver tyverisikring af din bolig. Det gør indbrudstyvene utrygge, at de ikke kan bryde ind uden at blive set. Bevægelsessensorer gør det nemlig ligeledes nemt for dine naboer at se, om der er nogen, der lusker rundt omkring dit hus.

Få en hund

En gøende hund er forstyrrende for indbrudstyve og tiltrækker dem uønsket opmærksomhed.

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ ALARMSYSTEM

9. SEND IKKE SELV TYVEN EN INVITATION

Indbrudstyve er nemme at friste. Når du gerne vil undgå indbrud, er det derfor vigtigt ikke selv at lokke tyvene til.

Annoncér ikke din ferie på de sociale medier

Indbrudstyve er også på Facebook, så hvis du ønsker et sikkert hjem, skal du ikke sende tyvene en direkte invitation ved at uploade feriebillederne fra Bali. Vent hellere, til du er hjemme igen. Hvis indbrudstyvene ved, at du er på ferie en uge, har de god tid til at planlægge og udføre indbrud og tyveri. Så er det ligegyldigt, om huset ser beboet ud eller ej – indbrudstyvene har fået insider-viden om, at du ikke er hjemme. Husk også, at det ikke er sikkert, at du får fuld erstatning fra dit forsikringsselskab for et indbrud, hvis du har lagt feriebilleder på nettet.

Gem værdigenstande

Frist ikke indbrudstyve ved at lade værdigenstande som f.eks. bærbare computere, tablets, smykker, kontanter osv. ligge synligt fremme, så de kan ses udefra. Dit hjem er særligt interessant for indbrudstyvene, hvis de kan se, at der er værdier at hente. Er der ingen synlige værdigenstande, er det ikke sikkert, at tyvene føler, at det er værd at bryde ind i dit hjem. Efter juleaften og fødselsdage er det også vigtigt ikke at lade dyre gaver eller deres emballage ligge fremme.

Pak byggematerialer væk

Hvis du er ved at bygge om eller renovere dit hus, bør du gemme dyre byggematerialer, som du har liggende udendørs, af vejen. Husk også, at forsikringsselskaberne som regel ikke dækker udendørs byggematerialer.

 

10. FÅ EN TYVERIALARM

En god indbruds- og tyverisikring er en tyverialarm med direkte forbindelse til en vagtcentral. Dermed kan politiet blive alarmeret, og der kan blive sendt en vagt til din adresse, hvis en tyv alligevel beslutter sig for at bryde ind i dit hjem.

Overvåget alarmsystem

Med et døgnovervåget alarmsystem, er der konstant nogen, der passer på alt det, du har kært, så du ikke skal gå og bekymre dig for hjemmets og familiens sikkerhed.

Et godt alarmsystem beskytter ikke kun dine ejendele, når du ikke er hjemme. Med skalsikring (sikring af dine døre og vinduer) beskytter det også din familie mod indbrud og overfald, når du er i boligen. Skulle uheldet være ude, og alarmsystemet aktiveres, modtager vagtcentralen med det samme billeder fra fotodetektorerne i hjemmet, så de kan følge med i, hvad der sker i huset og sende vagt og alarmere politiet. Via en stemmeboks kan de ligeledes kommunikere med dig direkte på stedet.

Med et godt alarmsystem kan du altså sove trygt om natten og forlade dit hjem om morgenen med vished, om nogen passer godt på det.

Se Verisures alarmsystemer »

Spred budskabet om privatalarmer

Får du installeret en tyverialarm, er der større sandsynlighed for, at indbrudstyven besøger naboerne i stedet. Det er derfor en god idé at tippe dem om det, da det så er endnu vigtigere for dem at sikre hjemmet mod indbrud (vi kan også kontakte dem for dig – læs mere her).

Og jo flere i nabolaget, der har alarmer, jo mindre attraktivt er jeres område generelt for indbrudstyve, så det giver god mening at være fælles om det.

HUSK! Hvis du har et alarmsystem, skal du huske følgende i ferieperioder:

Indstil alarmen til ferie: Husk at aktivere ferieperiode på dit alarmsystem, hvis du rejser bort i julen, på sommerferie eller andet, så vi kan se, at du er på ferie, og hvem vi skal kontakte som den første, hvis alarmen går. Det er også vigtigt, at du opdaterer din kontaktpersonliste – det kan jo være, at dine kontaktpersoner også er på ferie. Alle brugere skal kende kodeordet og vide, hvordan man betjener alarmsystemet.

Undgå falske alarmer: Når dit alarmsystem er aktiveret, vil enhver bevægelse i hjemmet udløse en alarm. Sørg derfor for, at der ikke ligger ting fremme, som nemt kan falde ned eller rotere. Det gælder naturligvis også for løsthængende pynt, der skal hænge, hvor det ikke vil rotere.

Hør mere om indbruds- og tyverisikring 

Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig om indbrudssikring og tyverisikring. Indtast dit telefonnummer herunder, og så ringer vi dig snart op.

Eller ring til os på 80 20 50 50

Ved klik på knappen accepterer du at blive ringet op med et uforpligtende tilbud på alarm og vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler, og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 3 måneder.

 

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM TYVERISIKRING OG INDBRUDSSIKRING

Hvordan laver jeg den bedste tyverisikring?

Indbruds- og tyverisikring kan bestå af mange ting, f.eks. mekanisk sikring af døre og vinduer, belysning, alarmsystemer osv. Jo flere tiltag du gør, jo bedre er du sikret.

Hvad koster det at indbrudssikre sit hjem?

Prisen på tyverisikring afhænger naturligvis af, hvor omfattende du gør det. Jo flere tiltag mod indbrud du gør, jo dyrere bliver det, men jo mere effektivt bliver det også.

Findes der gratis tyverisikring?

Ja, man kan godt forbedre indbrudssikringen af sit hjem, uden det koster noget. Det kan du f.eks. gøre ved at klippe din hæk ned, så dine naboer bedre kan holde øje med uvedkommende på din grund, bede dine naboer om hjælp til at tømme postkassen og fylde skraldespanden osv.

Hvad er forskellen på mekanisk og elektronisk indbrudssikring?

Mekanisk tyverisikring er f.eks. låse, sikkerhedshasper, gitre, forstærkede karme osv. Altså de ting, der gør, at det bliver sværere for tyven at bryde ind. Elektronisk indbrudssikring er f.eks. elektroniske dørlåse og alarmsystemer, hvor sensorer opdager, hvis nogen forsøger at bryde ind, og udløser en form for alarm enten via en sirene, et signal til en vagtcentral, en sms osv.

Kan jeg bestille klistermærker til tyverisikring?

Ja, hvis du allerede er kunde hos os, kan du sagtens bestille flere klistermærker. Kontakt vores kundeservice på 70 24 73 65 for at bestille flere.

 

 

*For at sikre, at en kundeanmeldelse på Trustpilot kommer fra en reel kunde, beder Trustpilot anmeldere om at bekræfte, at deres anmeldelse er relateret til en reel kundeoplevelse og tager en række foranstaltninger for at sikre dette.