SÅ BEKYMREDE ER DANSKERNE FOR INDBRUD

I februar 2018 lavede Norstat på vegne af Verisure en dybdegående undersøgelse af danskernes bekymring for indbrud, og hvor meget indbrud påvirker tryghedsfølelsen - både for dem, der har været udsat for et indbrud, og for dem, der ikke har.

MANGE INDBRUD GIVER MANGE BEKYMRINGER

Det viser sig, at frygten for at blive udsat for indbrud faktisk fylder ret meget for rigtig mange danskere. Og det er ikke så mærkeligt, for Danmark er fortsat det mest indbrudsplagede land i Europa. Ifølge Danmarks Statistik begås der hver dag i gennemsnit 80 indbrud rundt omkring i Danmark, og ifølge undersøgelsen er det faktisk mange flere. En rigtig stor del af danskerne anmelder nemlig ikke indbrud og indbrudsforsøg til politiet, og på den måde kommer disse indbrud aldrig til at fremgå af de officielle tal.

Heldigvis er indbrudstallet dog faldende, hvilket i høj grad hænger sammen med, at danskerne er begyndt at gøre mere for at sikre hjemmet bl.a. ved hjælp af alarmer. Undersøgelsen viser da også, at alarmsystemer med overvågning har stor betydning for bekymringerne og tryghedsfølelsen. Det er ikke så mærkeligt, for ifølge vores egne analyser har Verisure-kunder 73 % lavere risiko for indbrud, og ifølge undersøgelsen sker der dobbelt så mange indbrud og indbrudsforsøg i hjem med ikke-overvågede alarmer forhold til boliger med overvågede alarmer.

INDBRUD GIVER STOR UTRYGHED

Ikke overraskende påvirker indbrud og indbrudsforsøg i hjemmet tryghedsfølelsen. Hele 56 % af de danskere, som har været udsat for indbrud i hjemmet eller forsøg herpå, svarer, at de er bekymrede for at blive udsat for indbrud i hjemmet igen. Og det med god grund for faktisk vender indbrudstyven ofte tilbage. Derfor er det også en typisk reaktion på et indbrud at investere i en professionel indbrudsalarm.

Utrygheden efter et indbrud kan have store konsekvenser for familielivet. Mange har efterfølgende svært ved at være alene hjemme, lider af søvnløshed, får mistillid til naboerne og overvejer endda at flytte fra området. Derfor er det så enormt vigtigt at få bekæmpet den høje indbrudsrate.

Se flere af undersøgelsens resultater længere nede her på siden.

TEST HER, HVILKEN ALARM DER ER BEDST TIL DIG OG FÅ ET TILBUD

 

Danskernes bekymring for indbrud

TEST HER, HVILKEN ALARM DER ER BEDST TIL DIG OG FÅ ET TILBUD

FÅ 3 MÅNEDERS ABONNEMENT

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 3 måneders abonnement for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.

Læs mere her »

FÅ 3 MÅNEDERS ABONNEMENT

Gratis verisure anonnement

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 3 måneders abonnement for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.

 

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 1 måned.