DANMARK HAR FLEST INDBRUD PR. INDBYGGER

I Danmark er vi glade for at slå rekorder og indtage førerpositioner. Det er dog ikke altid værd at stræbe efter. I hvert fald ikke når det kommer til indbrud. Men indbrudsstatistik viser desværre, at vi er europæisk topscorer, når det kommer til antal indbrud i private hjem pr. indbygger.

Indbrudstallet i private boliger er foruroligende højt i Danmark. Både når det står alene med gennemsnitligt 1,5 indbrud i timen, og når det sammenlignes med de øvrige europæiske lande. Her har vi i flere år ligget på førstepladsen med flest indbrud i private hjem pr. indbygger. Heldigvis er kurven nedadgående, så afstanden ned til andenpladsen bliver trods alt mindre og mindre:

Antal indbrud pr. 100.000 indbyggere:

Indbrud i Danmark

(Kilde: Egen tilvirkning på baggrund af nyeste, tilgængelige data fra Eurostat, ”Recorded offences by offence category - police data”)

Der er flere årsager til, at Danmark er så hårdt ramt af indbrud i forhold til andre lande. Danmark er et rigt land, og mange danskere har en del af værdi for tyveknægtene. Indbrudstyve går især efter let omsættelige varer som elektronik som laptops, iPads, telefoner og fladskærme samt smykker, kontanter og designermøbler. Og de genstande er udbredte i de danske hjem. Men det er de jo også i andre europæiske lande, og der er da også andre grunde til, at indbrudstyvene vælger Danmark.

Til diskussion er også ofte, om det er for risikofrit at begå indbrud i Danmark. Altså om det er for nemt at undgå at blive pågrebet, og om straffen er for lav for dem, der bliver fanget.

En tredje ting er vores befolkningstæthed. Vi bor meget tæt i Danmark, og det gør det nemmere for indbrudstyven at planlægge og udføre masseindbrud. Det stiller store krav til vores niveau af indbrudssikring.

Og her rammer vi nok en nerve, for en af årsagerne til den høje indbrudsrate er formodentligt, at vi faktisk er ret dårlige til at sikre vores hjem mod indbrud i forhold til andre lande. Vi har slet ikke samme tradition for indbrudssikring. Og et indbrudssikret hjem med alarm gør livet noget sværere for indbrudstyv.

Du kan læse mere om Verisures alarmer her.

test her, hvordan du bedst sikrer dit hjem

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

Indtast dit telefonnummer herunder. Så ringer vi dig op og fortæller mere om vores alarmsystemer. Du kan også ringe til os på 80 20 50 50.

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler, og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 3 måneder.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM INDBRUD I DANMARK

Hvor mange indbrud begås der i Danmark?

I 2021 blev der begået 14.804 indbrud i private hjem i Danmark (kilde: Danmarks Statistik - https://statistikbanken.dk/straf11). 

Hvor begås der flest indbrud i Danmark?

I 2021 samlet set begået flest indbrud i København, men hvis man sammenholder indbrudstallet med indbyggertallet, var Hørsholm hårdest ramt (kilde: egne beregninger baseret på tal fra Danmarks Statistik - https://statistikbanken.dk/straf11).

Hvordan har antallet af indbrud i Danmark udviklet sig over de seneste år?

Antallet af indbrud i Danmark falder heldigvis i takt med, at danskerne bliver bedre til at sikre deres hjem.

Er der flere indbrud i Danmark end andre lande?

Ja, når man sammenholder indbrudstallet med indbyggertallet, er Danmark det land med flest indbrud i private hjem pr. indbygger.

Hvorfor har vi så mange indbrud i Danmark?

Vi har ikke samme tradition for at indbrudssikre vores hjem, som de har i udlandet. Det er en af årsagerne til de mange indbrud. Tag alarmtesten her, for at finde den alarm der vil passe bedst til dig og få et tilbud. Du kan til enhver tid frabede dig kontakt fra os på 80205050 eller [email protected].

 

 

 

*For at sikre, at en kundeanmeldelse på Trustpilot kommer fra en reel kunde, beder Trustpilot anmeldere om at bekræfte, at deres anmeldelse er relateret til en reel kundeoplevelse og tager en række foranstaltninger for at sikre dette.