NABOHJÆLP FOREBYGGER INDBRUD

Hver dag udsættes rigtig mange danskere for indbrud. Indbrudstallet har heldigvis været faldende på landsplan i de seneste år, men på europæisk er vi fortsat et af de lande, der er allerhårdest ramt. Faktisk står det så skidt til, at Danmark er det land i Europa med flest indbrud i private hjem pr. indbygger. Heldigvis er der mange midler til at mindske risikoen for indbrud. Nabohjælp er et af dem.

HVAD ER NABOHJÆLP?

Nabohjælp er i bund og grund godt naboskab. Nabohjælp går ud på, som ordet også antyder, at naboer hjælper hinanden. Det være sig både i hverdagen, og når man er på ferie. I hverdagen kan nabohjælp udmønte sig på mange måder lige fra børnepasning og vanding af blomster til lån af trailer og sukker. Men nabohjælp kan også bruges til at undgå indbrud, hvilket er særligt relevant i ferier og i det hele taget, når man ikke er hjemme.

Nabohjælp

 

NABOHJÆLP MOD INDBRUD

Der er mange ting, man kan gøre, for at sikre sig mod indbrud. Intet kan stå alene (heller ikke nabohjælp), og jo flere tiltag man gør, jo bedre virker de i samspil med hinanden.

Noget af det første, man bør kigge på, når man sikrer hjemmet, er, hvor let tilgængelig boligen er for indbrudstyve. Kan de arbejde i ro og fred bag høje hække eller hegn, er der mørkt, så de ikke bliver opdaget af naboer og forbipasserende, og er der nemme flugtveje? Og hvordan er døre og vinduer sikret? Er de gamle, så listerne nemt kan tages af, og indbrudstyven uden problemer kan komme ind? Har døren en gammel vridelås i stedet for cylinderlås, som tyven uden større besvær kan bryde op? Den mekaniske sikring er et vigtigt punkt for effektiv sikring af hjemmet. Jo bedre mekanisk sikring, jo mere besværligt og tidskrævende er det for tyven at bryde ind, og sandsynligheden for, at han opgiver eller slet ikke forsøger i det hele taget, bliver større.

Et andet godt råd er, at få det til at se ud som om, at der altid er nogen hjemme. Indbrudstyve fravælger nemlig typisk de huse, hvor der er nogen hjemme. Der må gerne rode lidt både indendørs og udendørs, så det ligner, at hjemmet er i brug. Lyset må også gerne tænde og slukke på forskellige tidspunkter i løbet af dagen, så det simulerer naturlige døgnrytmer. Det kan du f.eks. bruge Verisures SmartPlugs til og indstille dine lamper til f.eks. at følge solopgang og solnedgang eller tænde og slukke uafhængigt af hinanden osv.

En anden vigtig ting i kampen mod indbrud er nabohjælpen. Nabohjælp er – i samspil med øvrige tiltag for indbrudssikring – et effektivt middel til at mindske risikoen for at få indbrud. Nabohjælpens primære funktion er også at simulere hverdagsaktiviteter og få det til at se ud, som om der er nogen hjemme, så indbrudstyven vælger et andet sted at bryde ind. Derfor er det især vigtigt at naboer hjælper hinanden i de perioder, hvor der er nogen på ferie.

SÅDAN KAN I BRUGE NABOHJÆLP:

Parkér hos hinanden

Er din nabo på ferie, kan du med fordel parkere din bil i deres indkørsel, mens de er væk. På den måde ser det ud som om, at der er nogen hjemme, og at hverdagsaktiviteterne fortsætter, som de plejer. Samme effekt kan naturligvis også opnås med cykler, scootere og lignende. Så længe det bare ser ud som om, at der er nogen hjemme.

Tøm postkassen

En propfyldt postkasse er et tydeligt tegn på, at der ikke er nogen hjemme. Lav derfor en aftale med din nabo om at hjælpe med at tømme postkassen, hvis I er væk i længere tid ad gangen. Det er også en fordel at naboen holder øje med posten, hvis du venter på et vigtigt brev. Det kan jo være, at du kan få dem til at vande dine blomster både indendørs og udendørs også, når de alligevel er hos. Og hvis de gør det, må de meget gerne lade haveslangen ligge synligt fremme, for at få det til at ligne, at I er i gang i haven.

Brug skraldespanden

En gabende tom skraldespand, der måske ovenikøbet er blevet efterladt midt i indkørslen af skraldemændene, er også et tydeligt signal om, at der er fri bane til et tomt hjem. Sørg derfor for at stille hinandens skraldespande på plads efter tømning og fyld affald i de helt tomme skraldespande, så det for tyven ser ud som om, at de er i brug i det daglige. Det lyder mærkeligt, men indbrudstyve kigger faktisk ofte i skraldespande for at tjekke, om der er indhold i dem.

Tør tøj hos hinanden

Har I udendørs tørresnore, er det en god idé at hænge tøjet op hos dem, der er bortrejst. Varierende vasketøj til tørre er et godt tegn på hverdagsliv. Det har også en god effekt lige at komme ud og komme ind på hinandens grunde for at skabe liv i området.

Slå græsset/skovl sne

Nabohjælp mod indbrud omfatter også udendørs vedligehold. Hvis græsplænen bliver alt for lang, ved indbrudstyven godt, at du ikke er hjemme til at klippe græsset. Sørg derfor for i ferieperioder at slå græsset hos hinanden eller skovle sne, hvis det er i vinterperioden.

Hold øje med, om alt er som det plejer

Indbrudstyve kan godt finde på at lave indbrudstricks og mærkninger på din grund for at teste, om du er hjemme. Det kan f.eks. være at stille din dørmåtte op ad døren, sætte klistermærker på din postkasse, kaste en tom øldåse i indkørslen osv. Hvis ikke disse små ting bliver fjernet eller rettet tilbage, ved tyven med det samme, at I ikke kommer dagligt hjem til at kunne holde øje med det.

Her kan I som naboer hjælpe hinanden ved at holde øje med uregelmæssigheder hos hinanden og fjerne dem, hvis I opdager noget mistænkeligt. Sørg af samme grund også for ikke at have for høje hække og hegn, så tyven ikke kan arbejde i fred. Noget af det værste for en indbrudstyv er nysgerrige blikke fra hjælpsomme naboer og forbipasserende, som med det samme kan se, hvis der foregår noget suspekt.

NABOHJÆLP OG ALARMER

Effektiv nabohjælp er også en del af Verisures alarmer. Foruden den rådgivning du får om generel nabohjælp i forbindelse med vores uforpligtende sikkerhedstjek, er nabohjælp også en integreret del af vores alarm app. I appen har du nemlig mulighed for at angive en liste af kontaktpersoner, f.eks. dine naboer, som fungerer som dine stedfortrædere, mens du er på ferie. På den måde vil dine naboer hurtigt kunne træde til og hjælpe, hvis alarmen går i tilfælde af et indbrud.

Hvis du har angivet en nabo som primær kontaktperson i stedet for dig selv under en ferieperiode, kontakter vi ham i stedet for dig, hvis alarmen skulle gå. På den måde slipper du også for at blive forstyrret i din ferie.

KAN JEG OGSÅ FÅ GLÆDE AF NABOHJÆLP?

Selvfølgelig kan du det. Naboer hjælper dagligt hinanden over hele landet. Og dine naboer vil helt sikkert også gerne hjælpe dig, hvis du vil hjælpe dem. Men har du fået spurgt dem? Ellers kan det være en god idé at få snakket med dem nu – inden du tager afsted på ferie.

NABOHJÆLP ER IKKE KUN ET MIDDEL MOD INDBRUD

Når naboer hjælper hinanden, får I ofte mere ud af det end blot trygheden ved, at hjemmet ikke efterlades uden opsyn – det skaber også nogle tættere relationer på vejen. Måske I med god nabohjælp også får en ekstra kop kaffe, øl eller en vejfest med i købet? Eller måske der blandt naboernes børn gemmer sig en ny barnepige til dine børn? Hverdagen bliver i hvert fald som oftest både sjovere og tryggere med et godt sammenhold naboerne imellem.

OVERVEJER DU ALARM TIL HJEMMET? TEST HER, HVILKEN DER ER BEDST TIL DIG OG FÅ ET TILBUD

FÅ 3 MÅNEDERS GRATIS ABONNEMENT

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 3 måneders gratis abonnement for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem. Det kan være, at nogle af dine naboer er parat til at få alarmsystem? Jo bedre sikret hele vejen er, jo mere uattraktivt bliver hele jeres område for indbrudstyven.

Læs mere her »

FÅ 3 MÅNEDERS GRATIS ABONNEMENT

Gratis verisure anonnement

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 3 måneders gratis abonnement for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.

 

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 1 måned.