INDBRUDSTYVEN KOMMER OFTE IGEN

I Danmark er risikoen for indbrud ret høj. Indbrudsstatistik viser nemlig, at vi er det land i Europa med flest indbrud i private hjem pr. indbygger. Og hvis man først har haft besøg af en tyv én gang, stiger risikoen endnu mere.

Indbrudstyven kommer ofte igen

Det er der flere gode grunde til:

Verisures kontrolcentral er godkendt af politiet. Det er politiet, der fører tilsyn med Verisures vagtcentral, og hvert år kontrollerer de, om vagtcentralen fortsat lever op til kravene.

Hjemmet bliver endnu mere attraktivt

Vi har grundlæggende en rigtig god forsikringsdækning i Danmark. Det betyder, at vi efter et indbrud har mulighed for at erstatte stjålne genstande med nogle nye. Ofte vælger vi endda også at købe en bedre og mere opdateret version af det, vi mistede. Det ved tyven. Og pludselig bliver hjemmet faktisk endnu mere attraktivt for ham at besøge, end det var i første omgang.

Indbrudstyven kender boligen

Indbrudstyven gjorde sig højst sandsynligt en masse forarbejde, inden han besøgte dig første gang. Han holdt øje med hjemmets rytmer, han planlagde, hvordan han lettest kunne komme ind, og han kortlagde flugtveje. Al den viden kan han genbruge ved det andet besøg og spare ham for en masse tid og arbejde.

Og så lærte han boligen at kende indefra, første gang han var der! Udover de erstattede genstande er der måske ting, han ikke fik med sig i første omgang og gerne vil tilbage efter. Nu kender han desuden indretningen og ved lige præcis, hvor han kan finde dem. Det sparer ham for en masse tid og usikkerhed.

Den større sikkerhed for attraktive værdier i kombination med et mindre krævende og mindre usikkert arbejde er altså svært tiltalende for en indbrudstyv. Derfor er risikoen for at blive udsat for flere indbrud inden for den samme periode så høj.

Hvordan undgår man flere besøg af tyven?

Indbrudssikring! Hjemmet var ikke sikret godt nok mod indbrud første gang, for tyven kom jo ind.

Trods de nedslående udsigter om, at tyven med stor sandsynlighed vender tilbage, får det faktisk ikke særligt mange til at investere i bedre sikring af hjemmet som f.eks. sikre låse, bevægelsessensorer eller alarmsystemer. Det er rigtig ærgerligt, for indbrudssikring virker! Forskning fra Holland viser, at et godt sikret hjem øger chancen for, at tyven helt opgiver.

Og man kan gøre rigtig meget selv for at sikre sit hjem mod indbrud, så man ikke kommer til at figurere i indbrudsstatistikken. Det handler om at gøre indbrudstyvens arbejde rigtig besværligt, og det kan man gøre på mange forskellige måder. Den bedste indbrudssikring får du ved at iværksætte så mange forskellige tiltag som muligt, så de supplerer hinanden.

Du kan læse Verisures gode råd til sikring af hjemmet her.

FÅ TILBUD PÅ DEN BEDSTE ALARM TIL DIT HJEM HER

(Kilde: TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råds rapport: ”Hvad virker? Viden om indbrud og indbrudsforebyggelse i private hjem i Danmark”, marts 2017)

FÅ 1 MÅNEDS ABONNEMENT

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 1 måneds abonnement til 0 kr. for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.

FÅ ABONNEMENT HER

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

Ved klik på knappen accepterer du at blive ringet op med et uforpligtende tilbud på alarm og vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler, og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 3 måneder.

 

 

*For at sikre, at en kundeanmeldelse på Trustpilot kommer fra en reel kunde, beder Trustpilot anmeldere om at bekræfte, at deres anmeldelse er relateret til en reel kundeoplevelse og tager en række foranstaltninger for at sikre dette.