ANMELDELSE AF INDBRUD

Har du været så uheldig at have haft indbrud i et privat hjem, bør du naturligvis anmelde det til politiet så hurtigt som muligt, så de kan gå i gang med efterforskningen.

Anmeld indbrud:

Ring 114, hvis gerningsmanden er væk igen

Ring 112, hvis gerningsmanden stadig befinder sig på gerningsstedet

Vent med at rydde op efter indbruddet. Du skal som det første kontakte politiet og vente med at gøre noget ved hjemmet, indtil politiet har været der. Det gør det nemmere for politiet at sikre spor og beviser til brug for efterforskningen.

Du skal altså lade gerningsstedet forblive på samme måde, som du fandt det, selvom det kan være rigtig svært.

Undgå at skulle anmelde flere indbrud - beskyt hjemmet med alarm

Der er mange ting, du kan gøre for at beskytte dig mod indbrud. En god alarm er et rigtig godt skridt på vejen. Faktisk viser vores undersøgelser, at Verisure-kunder har 73% lavere risiko for indbrud. Send os dit telefonnummer herunder, så ringer vi dig op med et uforpligtende tilbud.

Du kan til enhver tid frabede kontakt fra os på 80205050 eller [email protected] klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler, og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 3 måneder.

 

Når du kontakter politiet for at anmelde indbrud i dit hjem, er det en fordel, hvis du har følgende oplysninger parat:

✓ CPR-nummer, navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse

✓ Navnet på dit forsikringsselskab og policenummer

✓ Oplysninger om gerningssted og gerningstidspunkt

✓ Oplysninger om eventuelle stjålne genstande, herunder oplysninger om, genstandene er forsynet med mærkning eller sporingsmulighed, fx gps, nummerering eller indgravering

✓ Identitet eller signalement på eventuelle mistænkte, hvis du nåede at se gerningsmanden

✓ Oplysninger på eventuelle vidner til indbruddet

✓ Eventuelle spor, som du selv har fået øje på

Test her, hvilken ALARM der er bedst TIL DIT HJEM

Anmeld indbrud

anmeld indbrud til dit forsikringsselskab

Når først politiet har været hos dig og sikret spor efter gerningsmanden efter indbrud, kan du gå i gang med at rydde op og sikre hjemmet igen og anmelde indbruddet til dit forsikringsselskab. Husk at tage billeder af eventuelle skader, inden du sørger for afdækning og udbedrer skader, så du kan bruge det som dokumentation om indbrud til forsikringsselskabet.

Anmeld også indbrud til dit forsikringsselskab så hurtigt som muligt. Det er en god idé at anmelde indbrud med det samme, ligesom ved tyveri, også selvom du endnu ikke har dannet dig et overblik over, hvad der er blevet stjålet i forbindelse med indbruddet. Det kan du efterfølgende få styr på sammen med forsikringsselskabet. Du kan ofte anmelde indbrud både telefonisk og via online privat selvbetjening.

Når du har anmeldt indbruddet til dit forsikringsselskab, vil de typisk bede om detaljerede oplysninger om det stjålne for at kunne udregne din erstatning. Sørg derfor for at have en kopi af dokumentation i form af fx kvittering, som du kan vedhæfte eller sende til dem.

Foruden opgørelser over det stjålne vil forsikringsselskabet også ofte bede om dokumentation for, at dit indbrud er blevet anmeldt til politiet. Politiet kan i den forbindelse sende en politikvittering.

Indbrudstyven kommer ofte igen

En rapport fra TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd (20 Tyve, Oktober 2014) viser, at indbrudstyvene ofte vender tilbage efter et stykke tid. Det er attraktivt, da der er stor sandsynlighed for, at tyvekosterne er blevet erstattet med nye tilsvarende genstande, og derudover kender de nu hjemmet, og hvordan det er sikret mod indbrud. Derfor kan det efter et indbrud være en rigtig god idé at installere privat alarm i hjemmet, så du gør det mindre attraktivt for indbrudstyvene at besøge dig igen. Faktisk viser vores undersøgelser, at Verisure-kunder har 73 % lavere indbrudsrisiko.

Prøv vores alarmtest for at finde ud af, hvilket alarmsystem der vil passe bedst til dit hjem, og få et tilbud:

Prøv alarmtesten her

Når du gennemfører alarmtesten, accepterer du at blive kontaktet pr. telefon vedr. Verisures produkter og få et tilbud.

 

 

*For at sikre, at en kundeanmeldelse på Trustpilot kommer fra en reel kunde, beder Trustpilot anmeldere om at bekræfte, at deres anmeldelse er relateret til en reel kundeoplevelse og tager en række foranstaltninger for at sikre dette.