HVEM BEGÅR INDBRUD? HER ER DEN TYPISKE INDBRUDSTYV

Kun 3,5 % af alle indbrud i beboelser ender i en sigtelse. Det betyder, at størstedelen af indbrudstyvene aldrig kommer i kontakt med politiet, og at vi derfor generelt har meget lidt viden om, hvem den typiske indbrudstyv er.

Her er den typiske indbrudstyv

Data fra indbrudssigtelser i perioden 2007-2016 fortæller os lidt mere om, hvem den typisk sigtede indbrudstyv egentlig er.

Tre ting kan pointeres - specifikationer om køn, alder og nationalitet. Der er stor sandsynlighed for, at din indbrudstyv er en mand. Faktisk er hele 96 % af de indbrudssigtede mænd. Derudover er indbrudstyvene ikke så gamle - 52 % er 16-25 år og 26 % er 26-35 år. Trods mange antagelser er 80 % af alle sigtede af dansk oprindelse. Der er dermed ikke tale om udenlandske statsborgere på indbrudstogt i Danmark, selvom det ellers er en udbredt opfattelse blandt mange.

Derudover kan det tilføjes, at lidt over halvdelen af de sigtede kun er sigtet for ét indbrud, mens den sidste del i gennemsnit sigtes for syv indbrud per indbrudstyv. De begår ofte indbrud i deres nærområde - ofte bor de mindre end halvanden kilometer fra det hjem, som de bryder ind i.

Hvad siger indbrudstyvene selv?

For mange indbrudstyve er det en levevej at være tyv. I en undersøgelse lavet af TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd svarer 8 ud af 20 indbrudstyve, at penge er deres eneste motivationsfaktor, når de begår indbrud.

Derudover svarer 17 ud af de 20 indbrudstyve, at de foretrækker at bryde ind om vinteren, hvor mørke og sne gør det nemmere for dem at begå indbrud.

En stor del af de adspurgte indbrudstyve i undersøgelsen svarer, at de helt afholder sig fra at begå indbrud, hvis de ved, at der er alarm i huset. Det har dermed en præventiv effekt at have et alarmsystem. Med Verisures vibrationsdetektorer kan du undgå smadrede vinduesrammer, da alarmen kan aktiveres, når en indbrudstyv står og bakser med vinduet for at få det op. Du kan læse en af vores kunders historie om, hvordan han undgik at få ubudne gæster, da hans alarm blev aktiveret af vibrationsdetektorer.

FÅ TILBUD PÅ DEN BEDSTE ALARM TIL DIT HJEM HER

(Kilde: TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råds rapport: ”Hvad virker? Viden om indbrud og indbrudsforebyggelse i private hjem i Danmark”, marts 2017 TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råds rapport: “20 Tyve - En undersøgelse af indbrudstyves motiver og adfærd”, Oktober 2014)

FÅ 1 MÅNEDS ABONNEMENT

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 1 måneds abonnement til 0 kr. for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.

FÅ ABONNEMENT HER

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

Ved klik på knappen accepterer du at blive ringet op med et uforpligtende tilbud på alarm og vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler, og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 3 måneder.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM INDBRUDSTYVE

Er indbrudstyve oftest en mand eller en kvinde?

96 % af de sigtede indbrudstyve i Danmark er mænd.

Hvor gammel er den typiske indbrudstyv?

78 % af de sigtede indbrudstyve i Danmark er under 35 år.

Hvor stor en del af indbrudstyvene er danskere?

80 % af de sigtede indbrudstyve i Danmark er danske.

Hvad går en indbrudstyv typisk efter?

Den største motivationsfaktor for indbrudstyvene er som oftest kontanter.

Afskrækker et alarmsystem en indbrudstyv?

Ja, det gør det. Vores undersøgelser viser, at Verisure-kunder har 73 % lavere risiko for at få indbrud.

 

 

 

*For at sikre, at en kundeanmeldelse på Trustpilot kommer fra en reel kunde, beder Trustpilot anmeldere om at bekræfte, at deres anmeldelse er relateret til en reel kundeoplevelse og tager en række foranstaltninger for at sikre dette.