VIDEOOVERVÅGNING - REGLER

Det er i Danmark tilladt for private at have indbrudsalarm med videoovervågning indenfor i sit hjem og udenfor på grunden, og mange får også installeret overvågning med et sagligt formål som f.eks. at hindre kriminalitet i form af hærværk og indbrud.

Videoovervågningen er nemlig et effektivt middel i kampen mod indbrud, da optagelser derfra er en stor hjælp for politiet i deres efterforskning, idet gerningsmænd ofte fremstår tydeligere med flere detaljer på video end på overvågningsbilleder.

Og når indbrudstyve ved, at der er installeret videoovervågning, ved de også, at der er større risiko for at blive genkendt, og vælger derfor ofte et andet sted at begå indbrud - især hvis deres ansigt i forvejen figurerer i politiets register.

Der er dog en række regler, du bør forholde dig til, hvis du vil opsætte videoovervågning, så du overholder lovgivningen.

Du kan her læse reglerne for privat overvågning i grove træk, men du bør altid holde dig opdateret om den til enhver tid gældende lovgivning i tv-overvågningsloven. Ovenstående lovgivning har altid forrang, hvis du er i tvivl om reglerne for videoovervågning, uanset om det drejer sig om overvågning i private hjem, erhverv, offentlige rum, hvor der er almindelig adgang, eller lignende områder.

Tv-overvågningsloven omhandler vedvarende eller regelmæssig overvågning ved hjælp af fjernbetjent eller automatisk virkende tv-kamera, fotografiapparat eller lignende apparat, det vil sige f.eks. Verisures overvågningskameraer.

Få videoovervågning hos Verisure

Verisure samarbejder med Arlo, der er en af Europas førende leverandører af intelligent videoovervågning. Det betyder, at Verisure har Arlos kameraer til rådighed til at implementere i vores alarmsystemer.

Kameraerne kan benyttes til at overvåge i private boliger både indendørs og udendørs og producerer videoer i høj kvalitet.

Optagelserne gemmes i skyen, så du kan tilgå dem via app i 30 dage.

Din videoovervågning er 100 % privat, og Verisure har kun adgang til dine kameraer i tilfælde af en aktiveret alarm og kan ikke tilgå de billeder og optagelser, du selv laver.

Det er kun videoer/billeder, der optages i tilfælde af et indbrud, som vi kan se, og i de tilfælde kan vi dele overvågningsbilleder og dele optagelserne fra indbruddet med politiet til hjælp til opklaring og efterforskning.

få tilbud på alarm med videoovervågning

Indtast dit telefonnummer nedenfor - så ringer vi dig op med et uforpligtende tilbud på alarmsystemer med overvågning. Du kan også ringe til os på 80 20 50 50.

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler, og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 3 måneder.

Med arlo videoovervågning får du:

Regler for Arlo Essential videoovervågning

 

 • Trådløs videoovervågning til både udendørs og indendørs brug, fx hovedindgang, garage eller lignende område
 • Fuld HD-opløsning (1080p)
 • 12x digital zoom
 • Indbygget spotlys til overvågning i mørke
 • Indbygget sirene
 • 130⁰ synsvinkel, så det kan overvåge områder i vidvinkel
 • Farveoptagelse, så det kan overvåge både om dagen og om natten
 • Højttaler og mikrofon til direkte kommunikation via dit overvågningskamera
 • Nem styring via app
 • Vejrbestandig og vandtæt op til IP64
 • Genopladeligt batteri
 • 30 dages videohistorik i cloud
 • Tydelig skiltning med alarmskilte

Regler for overvågningskameraer til indendørs videoovervågning

Man må ifølge loven gerne installere videoovervågning indendørs i sit hjem, men man har pligt til at informere besøgende om overvågningen f.eks. ved hjælp af skiltning. Husk derfor at fortælle det til f.eks. venner, familie, rengøringshjælpen, barnepigen og andre, der kommer i dit hjem, hvis du anvender videoovervågning indendørs.

En nem og effektiv måde at gøre det på er blandt ved hjælp af de alarmskilte, der følger med alarmsystemet. Alarmskiltene informerer tydeligt om, at der er videoovervågning indendørs og/eller udendørs overvågningskamera.

Disse skilte til videoovervågning har en enorm præventiv effekt, for indbrudstyvene ser, at et hjem er sikret med en tyverialarm med videoovervågning fra Verisure. De ved nemlig godt, at alarmskiltet er et symbol på, at hjemmet er godt sikret, at indbruddet kan opdages, inden de i det hele taget kommer indenfor, og at vagtcentralen reagerer med det samme og kan sende en vagt og alarmere politiet.

Vores undersøgelser viser faktisk, at Verisure-kunder har 73 % lavere risiko for indbrud.

Regler for udendørs videoovervågning

Det er også tilladt at installere videoovervågning udendørs på sin grund, og her gælder de samme regler som for indendørs overvågning: Du skal gøre opmærksom på videoovervågningen med tydelig skiltning.

Du skal dog være særligt opmærksom på placeringen af dine kameraer, hvis du vil bruge dem til at foretage videoovervågning udendørs, da der er tydelige retningslinjer for, at kameraerne kun må overvåge din egen grund og ikke noget offentligt område.

Hvis du overvåger områder, der benyttes til almindelig færdsel som f.eks. fortove, gader, stier, offentlig vej osv., er dit kamera placeret ulovligt. Du har ikke tilladelse til at lade overvågningen dække områder med almindelig adgang.

Det samme gælder også, hvis overvågningen også indfanger dele af naboens grund. Denne type optagelser har du heller ikke tilladelse til at foretage.

Der er få særlige tilfælde, hvor tv-overvågning på områder med almindelig færdsel er tilladt for private (enkeltpersoner, erhvervsdrivende, foreninger mv.) af hensyn til bekæmpelse af kriminalitet. Det drejer sig f.eks. om tankstationer, overdækkede butikscentre osv. Her er det stadig vigtigt, at du tydeligt skilter også i tilfælde af, at kameraerne kan overvåge medarbejdere.

Når du bestiller videoovervågning hos Verisure, installerer vi hele systemet for dig. Det gør vi dels for at sikre, at alle komponenter placeres, så de giver den største sikkerhed mod indbrud og dermed tryghed til dig. Men når det kommer til videoovervågning, er det også din sikkerhed for, at kameraerne placeres, så de ikke kan overvåge områder med offentlig færdsel.

Behandling af overvågningsbilleder og -videoer

Som det i øvrigt er tilfældet med personoplysninger, er det i henhold til Databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven ikke tilladt at dele overvågningsoptagelser offentligt, hvor der optræder identificerbare personer.

Hvis du anvender videoovervågning i hjemmet og/eller på din grund, skal du derfor være særligt opmærksom på, at dine optagelser opbevares forsvarligt, og at du ikke kommer til at dele overvågningsbilleder bevidst eller ved et uheld.

Databeskyttelsesloven beskriver bl.a., hvordan man skal behandle optagelser fra tv-overvågning, og omfatter både private, erhvervsdrivende, offentlige myndigheder mv.

FÅ TILBUD

Indtast dit telefonnummer nedenfor. Så ringer vi dig op og fortæller dig mere om vores systemer. Du kan også ringe til os på 80 20 50 50.

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler, og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 3 måneder.