Uheldig indbrudstyv

 

HVOR UHELDIG HAR MAN LIGE LOV AT VÆRE?

Selvom det ikke er pænt at grine af andre, så har vi alligevel ofte svært ved ikke at trække kraftigt på smilebåndene, når vi hører historier om nogle meget uheldige indbrudstyve. Læs flere historier her på siden om, hvor galt det kan gå under et indbrud.

Brugte tilgodebevis og blev fanget

En indbrudstyv ville bruge et tilgodebevis til en østjysk smykkebutik. Problemet var bare, at han havde stjålet det under et indbrud, og ejeren havde givet butikken besked om det stjålne tilgodebevis. Manden blev anholdt af politiet, da de kunne genkende ham fra overvågningsbillederne. Så det blev ikke til så meget shopping for tyven.

Indbrudstyv valgte det samme hus igen – anden gang var politiet der bare

En gang imellem bliver politiets arbejde heldigvis gjort nemt for dem – formentlig til stor ærgrelse for indbrudstyvene. I Storbritannien valgte en indbrudstyv at komme tilbage til samme hus en gang mere. Anden gang var politiet dog stadig i gang med at undersøge det første indbrud, og de kunne derfor anholde ham med det samme. Dommeren skulle have udtalt, at han ikke var ”en særlig god indbrudstyv”.

FÅ 3 MÅNEDERS ABONNEMENT

Gratis verisure anonnement

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 3 måneders abonnement for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.

Bestilte en taxa som flugtbil

Er det en god idé at bruge en taxa som flugtbil? Dette spørgsmål burde tyven nok have stillet sig selv inden et indbrud i en smykkeforretning i Hellerup i februar 2019. Han valgte nemlig at flygte i en taxa, som han havde bestilt via taxaselskabets app. Politiet fik hjælp fra et øjenvidne, der havde set bilen køre derfra, hvorefter de fik navn og adresse på tyven fra taxaselskabet. Tyven nåede dermed ikke langt med sine tyvekoster, og blev anholdt af politiet, der gav ham de fineste glimtende sølvfarvede armbånd med dertilhørende lænke.

Dumpede i gemmeleg

Tilbage i december 2018 i Allerød forsøgte en tyv at gemme sig for politiet i den villa, han var brudt ind i. En alarm i huset alarmerede politiet ved 8-tiden om morgenen, og allerede mindre end en halv time senere kunne politiet anholde indbrudstyven, der havde forsøgt at gemme sig under en seng i gæsteværelset inde i villaen.

Begik indbrud lige ved siden af politistationen

En bare 15-årig dreng valgte i januar 2019 at begå indbrud i et hus, der lå kun tre huse fra politistationen i Sønderborg. Her brød han en kælderdør op, så husets alarm gik i gang. Da der var vagtskifte på politistationen, kunne de hurtigt nå hen og anholde den meget unge indbrudstyv, der allerede havde samlet nogle af tyvekosterne sammen inde i huset.

Satte hus med tyvekoster til salg

En 22-årig østjyde havde indbrud i sin garage i Gjerlev nord for Randers i november 2018. Han fik bl.a. stjålet et køleskab og noget værktøj. Da han havde en mistanke om, hvem tyvene kunne være, så han sit snit til at få sine ting tilbage, da tyvenes hus var til salg. Den 22-årige bestilte en fremvisning af huset, og ganske rigtigt var hans ejendele i og omkring huset. Herefter kunne politiet sigte de to for indbrud og hæleri, og den 22-årige kunne få sine ejendele tilbage.

Åbnede døren for politiet

Nogle gange gør tyvene heldigvis politiets arbejde lidt nemmere. I Odense gjorde en tyv det i hvert fald meget nemt for politiet at anholde ham for indbrud. En nabo havde set manden luske rundt inde ved naboen og tilkaldte derfor politiet. Da politiet ankom, ringede de på døren, der blev åbnet af indbrudstyven, der i forvejen var kendt af politiet – om det var hans velopdragenhed eller naivitet, der gjorde, at han åbnede døren, melder historien ikke noget om. Han havde dog lidt svært ved at forklare, hvorfor han var på adressen.

Blev fanget i escape room

I Washington findes der også meget uheldige tyve. En tyv var f.eks. brudt ind i et escape room, som han formåede at ødelægge så voldsomt, at han ikke kunne komme ud igen. Han var til sidst så desperat, at han ringede til alarmcentralen for at blive hjulpet ud. Han forsøgte at forklare politiet, at han ringede derfra, fordi hans eget hjem var ved at blive røvet. Det troede politiet dog ikke på, og derfor sigtede de ham for tyveri, efter de havde fået ham ud af rummet i Northwest Escape Experience.

Verisure

Man bliver træt af at arbejde:

Tyv blev træt efter at have spist børnenes madpakker

En bunke med puder blev lidt for tiltrækkende for en indbrudstyv, da han i september 2017 begik indbrud i en børnehave i Tranbjerg. Han brød ind og spiste resterne af børnenes madpakker fra køleskabet for derefter at lægge sig til rette i en bunke med bløde puder. Søvnen overmandede ham, og han vågnede først, da en vagt kom til stedet for at undersøge, hvorfor alarmen var gået i gang. Han blev herefter anholdt af politiet og sigtet for indbruddet – mon han også skulle smøre nye madpakker til børnene?

Faldt i søvn midt på stuegulvet

En anden indbrudstyv kom ikke ret langt med sit foretagende tilbage en aften i marts 2016 i et hjem i Egå. Han havde ellers samlet alle tyvekosterne, så de stod klar til at tage med, men af uvisse årsager valgte han at lægge sig til at sove midt på stuegulvet. Da naboen kom for at se til husets kat, som hun passede for familien, imens de var på ferie, tilkaldte hun politiet, der afhentede en veludhvilet indbrudstyv og tog ham med til politistationen.

Havde egentlig bare brug for et sted at sove

I februar 2018 dannede et ubeboet hus ved Tilst rammen for en uheldig episode, hvor en 18-årig mand to gange i løbet af et døgn brød ind for at finde et sted at sove. Han blev opdaget allerede første gang, han brød ind i huset, men selv efter en tur på politistationen valgte han at tage direkte tilbage til huset for at sove videre – selvom han stadig ikke havde fået lov til at opholde sig der.

Overvejer du at sikre hjemmet med alarm?

Der findes også mere heldige indbrudstyve. Overvejer du at sikre dit hjem mod dem med en alarm? Indtast dine oplysninger nedenfor - så ringer vi og fortæller dig mere, helt uden at du forpligter dig til noget.

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 1 måned.

Fodspor i den nyfaldne sne

Nogle andre tyve var også uheldige i februar 2018, da de begik indbrud i et hjem i Brønderslev. Det havde nemlig sneet udenfor, så da politiet kom frem, kunne de følge de fine fodspor i sneen og blev ledt hen til tyvene i bedste Hans og Grete-stil. Så sne er altså også godt for noget.

uheldige indbrudstyve

Kom igen på krykker, men blev fanget

Tilbage i juli 2013 havde en familie i Hvidovre besøg af tre indbrudstyve. De smadrede et vindue for at komme ind, hvilket resulterede i, at den ene af dem skar sig så voldsomt, at de var nødt til at tilkalde en ambulance til stedet. Han røg på sygehuset og blev udstyret med krykker, hvorefter de tre tyve bestemte sig for at vende tilbage efter flere tyvekoster samme sted. Tyven på krykker ventede uden for huset, imens de to andre gik ind igen. Det opdagede en nabo dog, og han tilbageholdte tyven på krykker og tilkaldte politiet. Efter kort tid fik en hundepatrulje opsnuset de sidste to, så alle tre kunne komme en tur med på politistationen.

Tyv gemte sig, da han blev omringet

Godt naboskab er et vigtigt våben mod indbrudstyve – specielt hvis man er mange nok til at kunne omringe et helt hus. Det måtte en ret uheldig indbrudstyv sande, da han nytårsnat 2016 valgte at bryde ind i et hjem i Svendborg. I huset ved siden af var nytårsfesten nemlig i fuld gang, og de undrede sig, da der blev tændt lys ved naboen, som de vidste var ude til en anden nytårsfest. De tilkaldte politiet og imens de ventede på dem, omringede de huset, så tyven ikke kunne stikke af. Det fik tyven til at gemme sig i huset, indtil betjentene kom og kunne anholde ham.

Kørte fast på en mark efter et indbrud

I marts 2018 var to unge mænd på henholdsvis 26 og 34 år ret uheldige, da de havde været på uanmeldt besøg. Bilen, de havde brugt ved indbruddet, kørte fast på en mark ved Odder. Med i bilen havde de værktøj, som de kunne bruge til at begå indbrud med. De forsøgte at stikke af fra politiet, men det blev ved forsøget for betjentene fik dem stoppet og anholdt for indbrud.

Blodspor afslørede såret indbrudstyv

Den første tanke er ikke ”indbrudstyv”, hvis man finder en mand liggende på fortovet, der bløder kraftigt fra sit ben. Det var dog tilfældet, da en 30-årig mand omkring klokken 23 en onsdag i juni 2019 havde skåret sig så alvorligt i benet, at han måtte en tur forbi hospitalet. Politiet kunne følge blodsporet til et hus, hvor ruden i døren var knust. Derfor kunne politiet tage ud på hospitalet og anholde og sigte både ham og hans kammerat, der også var på stedet, og sigte dem for forsøg på indbrud.

Bilen med tyvekoster i kørte over en skrænt

I slutningen af februar 2018 sad en mand og så tv i sit hjem ved Ugelbølle, da han hørte lyde ude fra gårdspladsen. Det viste sig, at han havde en ubuden gæst på besøg. Indbrudstyven fik travlt med at komme væk og kørte direkte ud over en skrænt, så han måtte flygte til fods og efterlade bilen, hvor alle tyvekosterne var gemt i. Politiet kunne slå ejeren af bilen op, og mon ikke han havde lidt svært ved at forklare sig, da han fik besøg af politiet?

Løb lige i armene på en flok betjente

To indbrudstyve var på vej væk i fuld firspring fra et hjem i Brøndbyøster, hvor de netop havde begået indbrud tilbage i september 2002. Da de hoppede over hækken, løb de dog lige ind i en gruppe betjente, der var ude at løbetræne. Den ene tyv udbrød endda "Hvor dum kan man være", hvilket jo egentlig var et rigtig godt spørgsmål. De blev i hvert fald taget med til politistationen, og mon ikke de har stillet sig det spørgsmål flere gange efterfølgende.

I udlandet kan de også være uheldige:

Sad fast i vindue

Til den sidste lille uheldige fortælling skal vi en smuttur til London. Tilbage i 2010 var en indbrudstyv så uheldig, at han havde brug for to brandbiler med i alt 10 brandmænd for at komme fri fra et vindue. Han havde forsøgt at komme ind i hjemmet gennem vinduet, der, heldigvis for huset ejer, viste sig at være alt for lille – han endte i hvert fald med at hænge fast i seks timer, indtil ejeren af hjemmet fandt ham med overkroppen indenfor og benene dinglende udenfor. Det tog de 10 brandmænd hele 30 minutter at få ham fri, hvilket betød gratis underholdning for beboerne på vejen, der kunne muntre sig over den utroligt uheldige tyveknægt. Vi kan tilføje, at tyven ikke kom noget til under "redningsaktionen", men han slap ikke for en tur forbi politistationen og en sigtelse for indbrud.

Har du spørgsmål til vores alarmer?

Indtast dine oplysninger nedenfor - så ringer vi og fortæller dig mere om vores alarmsystemer, helt uden at du forpligter dig til noget.

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 1 måned.