INDBRUD HOS NABOEN ØGER DIN RISIKO FOR INDBRUD
Der bliver begået i gennemsnit 1,5 indbrud i timen i danske hjem (kilde: Danmarks Statistik - https://statistikbanken.dk/straf11). De mange indbrud hænger sammen vores grad af indbrudssikring. Vi er generelt ikke så dygtige til at sikre vores hjem mod indbrud.
Men indbrudsstatistik viser, at også nabolaget har rigtig stor betydning for din risiko for indbrud. Hvis området generelt er lettilgængeligt og dårligt sikret mod indbrud, er der stor sandsynlighed for, at alle boliger i området kommer i indbrudstyvens søgelys frem for kun en enkelt husstand. I Danmark er det nemlig nemt at afsøge flere boliger på samme tid, fordi vi bor så tæt. Tænk bare på villavejene, hvor husene ligger tæt i klynger eller som perler på en snor. Det er hyggeligt, men det skaber også indbydende rammer for en indbrudstyv.
De fleste indbrudstyve er omhyggelige og grundige i deres forarbejde. Jo større viden tyven har om flugtveje, gemmesteder og ikke mindst daglige rytmer og færdsel i området, jo mindre risikabelt bliver hans arbejde. Og finder han et nabolag attraktivt, vil han med stor sandsynlighed gå systematisk frem og besøge husene et efter et.
Derfor påvirker dine naboers indbrudssikring (eller mangel på samme!) også dig. Et område, der generelt bærer præg af et højt niveau af indbrudssikring, afskrækker tyven. Også selv om der skulle være enkelte undtagelser blandt husene. Forskning viser nemlig, at et godt sikret område øger chancen for, at tyven helt opgiver, frem for bare at gå videre til den næste bolig.
Hvordan sikrer man hjemmet mod indbrud?
Man bør naturligvis først og fremmest sikre de enkelte hjem i nabolaget bedst muligt mod indbrud f.eks. ved hjælp af skalsikring, alarmer og tegn på liv. Men det er mindst ligeså vigtigt, at indbrudssikring udbredes i området og bliver et fælles ansvar. Fælles tiltag kan f.eks. være at hjælpe hinanden på vejen. Sørg for at tømme hinandens postkasser, når nogen er bortrejst, parkér i tomme indkørsler, brug naboens tørresnor osv. Signalér, at der er daglig aktivitet overalt. Sørg for at vedligeholde fællesarealer. Det signalerer, at I bruger dem, og så er det sværere for indbrudstyve at komme ubemærket rundt. Og vær aktive og sociale i nærområdet. Gå ture, hils på dem, I møder, og lad udefrakommende vide, at her lægger man mærke til hinanden.
Du kan læse flere gode råd til forebyggelse af indbrud her.
Indbrudsrisiko smitter, og det er derfor i alles interesse at mindske risikoen for indbrud i et helt område. Ikke mindst når man ved, at risikoen for, at indbrudstyven kommer og begår indbrud igen anden gang, er mere end 5 gange højere end risikoen for at få indbrud første gang.
(Kilde: TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råds rapport: ”Hvad virker? Viden om indbrud og indbrudsforebyggelse i private hjem i Danmark”, marts 2017)
SE HVILKEN ALARM, DER SIKRER DIT HJEM BEDST, OG FÅ ET TILBUD
FÅ 3 MÅNEDERS ABONNEMENT
Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 3 måneders abonnement til 0 kr. for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.
Vil du høre mere om Verisures alarmer?
Ved klik på knappen accepterer du at blive ringet op med et uforpligtende tilbud på en alarm og vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler, og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 3 måneder.
*For at sikre, at en kundeanmeldelse på Trustpilot kommer fra en reel kunde, beder Trustpilot anmeldere om at bekræfte, at deres anmeldelse er relateret til en reel kundeoplevelse og tager en række foranstaltninger for at sikre dette.