HVERT FEMTE INDBRUD BLIVER ALDRIG MELDT TIL POLITIET

Selvom et opbrudt vindue og et gennemrodet hjem for mange danskere ville være yderst ubehageligt, er det langt fra alle, der melder et indbrud i hjemmet til politiet. Ny undersøgelse peger på, at hele 21 procent af alle indbrud i boliger ikke bliver politianmeldt.

Tryghed efter indbrud

 

Skufferne er trukket ud og endevendt, lamperne er klippet og alle hjemmets elektroniske gadgets er væk. Et skrækscenarie de færreste ønsker at komme hjem til. Alligevel sker det mere end 29.000 gange om året, hvis man spørger politiet.

Men en ny stor undersøgelse foretaget af Norstat for Falck Alarm og Verisure viser, at tallet er endnu højere. Det er nemlig langt fra alle indbrud, som er en del af politiets statistikker. Undersøgelsen viser, at mere end hver femte indbrud i hjemmet aldrig bliver meldt til politiet, og det er ikke godt for nogen, siger Kasper Skov-Mikkelsen, direktør i Sikkerhedsbranchen:

”At der sker så mange indbrud i Danmark, som aldrig bliver meldt til politiet, er problematisk. Det er enormt vigtigt, at vi har det rigtige billede af, hvor stort et problem det her er, så man kan arbejde effektivt for at nedbringe indbrud og skærpe opmærksomheden i områder, som er særligt udsat for indbrud i en periode,” siger Kasper Skov-Mikkelsen.

De mange uanmeldte indbrud er med til at give et sløret billede af, hvor mange indbrud der egentlig foregår i Danmark, siger Verisures operationelle direktør, Anders Boger.

"Generelt set lader indbrudstallet heldigvis til at være faldende, men undersøgelsen viser desværre, at tendensen er knap så positiv, som vi troede. Der er rigtig mange danskere, som ikke får anmeldt et indbrud, og når så stor en andel af indbruddene og indbrudsforsøgene ikke bliver anmeldt, får vi desværre uklart billede af, hvordan det egentlig står til,” siger Anders Boger.

Anmelder ikke fordi det er besværligt

Med et mørketal på 21 procent tyder det på, at det samlede antal indbrud om året er tættere på 35.000 end på det officielle tal på 29.000 indbrud. Spørger man danskerne, hvorfor de valgte ikke at anmelde indbruddet i deres hjem, svarer de blandt andet, at det virkede for besværligt at anmelde indbruddet til politiet, og at værdien af det stjålne var for lille:

”Det er faktisk ret enkelt at anmelde et indbrud inde på politiets hjemmeside. Du skal ikke bare anmelde et indbrud for at få dine ting tilbage – det sker desværre sjældent. Det handler i lige så høj grad om tryghed. Folk tør ikke være i deres bolig, når de har haft indbrud, og derfor skal vi have det mest retvisende billede af situationen,” siger Kasper Skov-Mikkelsen.

Af dem, der har været udsat for mislykket forsøg på indbrud, anmeldte kun 27 procent hændelsen til politiet.

Tal og tendenser fra undersøgelsen

 • 21 procent af de personer, der havde været udsat for indbrud i hjemmet, anmeldte det ikke til Politiet.
 • Som årsag til, at indbruddet ikke anmeldes, svarer danskerne blandt andet:
  • Det virkede for besværligt: 24 procent
  • Værdien af det stjålne var lille: 15 procent
  • Andet: 37 procent
 • Af dem, der har været udsat for mislykket forsøg på indbrud, anmeldte kun 27 procent hændelsen til politiet.
 • 49 procent af danskerne svarer, at de er bekymrede for at blive udsat for indbrud i hjemmet.
 • 83 procent af danskerne, der har haft indbrud før, er bekymrede for at opleve det igen.

Om undersøgelsen

 • Undersøgelsen er foretaget af analysevirksomheden Norstat for Falck Alarm og Verisure i perioden 20/2 - 1/3 2018.
 • Undersøgelsen bygger på besvarelser fra 2.500 danskere, som er et repræsentativt udsnit af den samlede befolkning mht. køn, alder og bopæl. I undersøgelsen tages der højde for den såkaldte ’husstandseffekt’ – dvs. at flere individer vil opleve det samme indbrud.

OVERVEJER DU ALARM TIL HJEMMET? FIND DEN BEDSTE ALARM HER OG FÅ ET TILBUD

 

FÅ 3 MÅNEDERS ABONNEMENT

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 3 måneders abonnement til 0 kr. for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.

Læs mere her »

 

FÅ 3 MÅNEDERS ABONNEMENT

Gratis verisure anonnement

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 3 måneders abonnement til 0 kr. for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.

 

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

Ved klik på knappen accepterer du at blive ringet op med et uforpligtende tilbud på en alarm og vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler, og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 3 måneder.

 

*For at sikre, at en kundeanmeldelse på Trustpilot kommer fra en reel kunde, beder Trustpilot anmeldere om at bekræfte, at deres anmeldelse er relateret til en reel kundeoplevelse og tager en række foranstaltninger for at sikre dette.