true

Nabohjælp forebygger indbrud

Hver dag udsættes rigtig mange danskere for indbrud. Faktisk står det så skidt til, at Danmark er det land i Europa med flest indbrud i private hjem pr. indbygger. Men heldigvis er der mange midler til at mindske risikoen for indbrud. Nabohjælp er et af dem.

Hvad er nabohjælp?

Nabohjælp er i bund og grund godt naboskab. Nabohjælp går ud på, som ordet også antyder, at naboer hjælper hinanden. Det være sig både i hverdagen, og når man er på ferie. Nabohjælp kan udmønte sig på mange måder lige fra børnepasning og vanding af blomster til lån af trailer og sukker. Men nabohjælp kan også bruges til at undgå indbrud.

Nabohjælp

Nabohjælp mod indbrud

Nabohjælp er – i samspil med øvrige tiltag for indbrudssikring – et effektivt middel til at mindske risikoen for at få indbrud. Nabohjælpens primære funktion er at simulere hverdagsaktiviteter og få det til at se ud, som om der er nogen hjemme, så indbrudstyven vælger et andet sted at bryde ind. Indbrudstyve fravælger nemlig typisk de huse, hvor der er nogen hjemme. Derfor er det især vigtigt at naboer hjælper hinanden i de perioder, hvor der er nogen på ferie.

Sådan kan I bruge nabohjælp:

Parkér hos hinanden

Er din nabo på ferie, kan du med fordel parkere din bil i deres indkørsel, mens de er væk. På den måde ser det ud som om, at der er nogen hjemme.

Tøm postkassen

En propfyldt postkasse er et tydeligt tegn på, at der ikke er nogen hjemme. Lav derfor en aftale med din nabo om at hjælpe med at tømme postkassen, hvis I er væk i længere tid ad gangen. Det er også en fordel at naboen holder øje med posten, hvis du venter på et vigtigt brev.

Brug skraldespanden

En gabende tom skraldespand, der måske ovenikøbet er blevet efterladt midt i indkørslen af skraldemændene, er også et tydeligt signal om, at der er fri bane til et tomt hjem. Sørg derfor for at stille hinandens skraldespande på plads efter tømning og fyld affald i de helt tomme skraldespande, så det for tyven ser ud som om, at de er i brug i det daglige.

Tør tøj hos hinanden

Har I udendørs tørresnore, er det en god idé at hænge tøjet op hos dem, der er bortrejst. Varierende vasketøj til tørre er et godt tegn på hverdagsliv.

Slå græsset/skovl sne

Nabohjælp mod indbrud omfatter også udendørs vedligehold. Hvis græsplænen bliver alt for lang, ved indbrudstyven godt, at du ikke er hjemme til at klippe græsset. Sørg derfor for i ferieperioder at slå græsset hos hinanden eller skovle sne, hvis det er i vinterperioden.

Hold øje med, om alt er som det plejer

Indbrudstyve kan godt finde på at lave indbrudstricks og mærkninger på din grund for at teste, om du er hjemme. Det kan f.eks. være at stille din dørmåtte op ad døren, sætte klistermærker på din postkasse, kaste en tom øldåse i indkørslen osv. I kan som naboer hjælpe hinanden ved at holde øje med uregelmæssigheder hos hinanden og fjerne dem, hvis I opdager noget mistænkeligt. Sørg af samme grund også for ikke at have for høje hække og hegn, så tyven ikke kan arbejde i fred.


Nabohjælp og alarmer

Effektiv nabohjælp er også en del af Verisures alarmer. Foruden den rådgivning du får om nabohjælp i forbindelse med vores gratis og uforpligtende sikkerhedstjek, er nabohjælp også en integreret del af vores alarm app. I appen har du nemlig mulighed for at angive en liste af kontaktpersoner, f.eks. dine naboer, som fungerer som dine stedfortrædere, mens du er på ferie. På den måde vil dine naboer hurtigt kunne træde til og hjælpe, hvis alarmen går i tilfælde af et indbrud.

Kan jeg også få glæde af nabohjælp?

Selvfølgelig kan du det. Naboer hjælper dagligt hinanden over hele landet. Og dine naboer vil helt sikkert også gerne hjælpe dig, hvis du vil hjælpe dem. Men har du fået spurgt dem? Ellers kan det være en god idé at få snakket med dem nu – inden du tager afsted på ferie.

Nabohjælp er ikke kun et middel mod indbrud

Når naboer hjælper hinanden, får I ofte mere ud af det end blot trygheden ved, at hjemmet ikke efterlades uden opsyn – det skaber også nogle tættere relationer på vejen. Måske I med god nabohjælp også får en ekstra kop kaffe, øl eller en vejfest med i købet?

Få 3 måneders gratis abonnement

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 3 måneders gratis abonnement for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.

Læs mere her »