REKORDVARMEN SKABER TØRKE OG HØJ BRANDRISIKO

Sommeren er for alvor kommet til Danmark, og det giver ekstra D-vitamin til kroppen og humøret, men det har desværre også en skyggeside med sig. Risikoen for brande stiger nemlig voldsomt, når det er så tørt, som det er netop nu. Derfor er det vigtigt, at du er mere opmærksom end du plejer, hvis du fx griller eller laver bål i haven – alle landets kommuner har faktisk afbrændingsforbud. Du kan altid læse mere på Beredskabsstyrelsens hjemmeside under "Kommunale afbrændingsforbud".

Brandrisiko i varmen

 

Selvom du helt sikkert tænker over brandsikkerheden indenfor, er der mange ting at overveje udenfor også. Hvis du griller eller bager snobrød over et bålfad, er det vigtigt med de rette foranstaltninger, så du kan slukke en pludseligt opstået brand. Herunder giver vi nogle bud på, hvordan du bedre kan sikre dig mod brand i de tørre sommermåneder.

Du kan være med til at mindske risikoen

Der er flere ting, du selv kan gøre for at mindske risikoen for brand:

  • Hvis du tænder et bål, så sørg for at bruge bålpladser, der er indrettet til formålet.
  • Hvis du skal grille, skal du sørge for at sætte grillen på et underlag, der ikke kan brænde. Når du skal af med asken, skal dette foregå ansvarligt, også selvom du er overbevist om, at der ikke er flere gløder tilbage. Hvis du har grillen med på stranden må du aldrig grave den ned i sandet, da dette blot holder på varmen, så du eller andre, der kommer forbi kan få alvorlige forbrændinger ved at træde ovenpå en begravet grill.
  • Du skal altid have vand i nærheden og naturligvis aldrig gå fra et bål eller en grill, der ikke er helt slukket. Det samme gælder også for stearinlys indenfor, så disse vaner skal blot tages med ud i haven.
  • Hvis du bruger en ukrudtsbrænder til at få bugt med ukrudtet imellem fliserne på terrassen, så vær opmærksom på, at det ofte tænder ild til meget andet end ukrudt. Mange anbefaler, at ukrudtsbrænderen bliver i redskabsskuret, imens det er så tørt som det er nu.
  • Da en enkelt glød kan have katastrofale følger, når det er så tørt som nu, er det ekstremt vigtigt ikke at smide cigaretskodder eller lignende i naturen. Det er også lettere at holde naturen flot og ren, hvis du finder en skraldespand, når cigaretten er helt slukket...
  • Få installeret en overvåget røgalarm, så både Verisures kontrolcentral og du bliver alarmeret i tilfælde af brand - også selvom du ikke er indenfor i huset og opdager branden.

Et voksende problem, der koster menneskeliv hvert år

I 2017 mistede 61 danskere livet i dødsbrande - det ene dødsfald skyldtes en udendørs brand. Det er en utrolig kedelig statistik og faktisk en stigning på mere end 17 % i forhold til sidste år - altså er der over 17 % flere menneskeliv mistet på grund af brand. Hos Verisure ønsker vi, sammen med dig, at nedbringe dette tal, og derfor sætter vi fokus på forskellige brandårsager - både indenfor og udenfor.

Husk også, at brand i haven hurtigt kan udvikle sig til brand i dit hjem, hvis flammerne ikke kommer under kontrol. Derfor er rådene fra denne artikel værd at overveje, når den står på sol, sommer og hygge i haven de næste (forhåbentlig) mange måneder.

TAG ALARMTESTEN HER OG FÅ ET TILBUD

Kilde: Data indhentet hos Børneulykkesfonden, Trygfonden og Beredskabsstyrelsen.

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 1 måned.