HVORDAN STÅR DET TIL MED BRANDSIKKERHEDEN I DE DANSKE HJEM?

Brandsikkerhed er noget mange danskere tænker på, men alligevel er der omkring 800.000 danske hjem, der endnu ikke er sikret med en brandalarm. Ud af de 800.000 hjem har flere en røgalarm liggende i skuffen, som blot mangler at blive monteret. Men hvorfor er røgdetektorer så vigtige for brandsikkerheden?

Brandsikkerhed i danske hjem

Brandsikkerhed kan være forskellen på liv og død

Vigtigheden af en brandalarm bliver tydelig, når man ser på antallet af dødsbrande i Danmark. I løbet af de seneste 11 år er der i gennemsnit omkommet 71 danskere hvert år som følge af brand. Det tal er naturligvis alt for højt, og bl.a. derfor afholdes der hvert år den 1. december fælles nordisk brandalarmdag. Denne dag skal øge brandsikkerheden i de danske hjem.

Den 1. december er altså dagen, hvor du skal huske at tjekke om din røgdetektor er monteret korrekt og fungerer som den skal. Hvis du har en røgalarm fra Verisure, skal du ikke gøre noget. Vi holder konstant øje med funktionaliteten og batteriniveauet, og du vil få besked, hvis noget ikke skulle virke - enten ved push- eller SMS-besked, eller kontakt med den person, der kommer ud og skifter batteriet.

Brandsikkerhed sættes på spil med levende lys

Siden 2007 har stearinlys været direkte dødsårsag for 123 danskere, og hvert år er der en overrepræsentation af dødsbrande i de mørke måneder. Når mørket falder på, og det bliver koldere udenfor, tyr flere og flere danskere nemlig til hygge i stearinlysets skær - og det stiller store krav til brandsikkerheden.

Stearinlys er en vigtig del af den danske hygge, og op til jul skal der både være kalenderlys og adventskrans, hvor kombinationen med lys og gran ofte er en farlig cocktail. Så selvom vi i Danmark er verdensmestre i hygge, kan brandsikkerheden nemt forbedres, hvis de sidste 800.000 danske hjem får installeret en røgalarm korrekt.

Hvorfor øges brandsikkerheden med overvågede alarmer?

Når din brandalarm er koblet sammen med resten af dit alarmsystem, betyder det, at kontrolcentralen får besked om evt. brand - også selvom du ikke er hjemme til at opdage røgudvikling og ild. Med serieforbundne røgalarmer aktiveres samtlige detektorer i systemet i tilfælde af brand/røg.

Er du hjemme, når der opstår brand eller kraftig røgudvikling, kan det være svært at reagere hurtigt og rigtigt. Med en overvåget røgsensor behøver du ikke bekymre dig om noget, da den er koblet sammen med fotosensoren, som tager en række billeder, hvis røgdetektoren aktiveres. På billederne kan alarmoperatøren se, hvad der sker, og tilkalde den nødvendige hjælp. Via tovejskommunikation i VoicePad'en kan han samtidigt tale med dig i hjemmet, berolige dig og hjælpe dig til at træffe de rigtige beslutninger. Flere af Verisures kunder har oplevet denne fordel, hør nogle af dem fortælle deres historie her.

Verisure ønsker alle en glædelig røgalarmdag og håber, at brandsikkerheden prioriteres højt i resten af december.

FIND DIN ALARM HER OG FÅ ET TILBUD

Kilde: Data indhentet hos Trygfonden og Beredskabsstyrrelsen.

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik og at blive ringet op vedr. et sikkerhedstjek af din bolig og tilbud på en alarm. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler, og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 3 måneder.

 

 

*For at sikre, at en kundeanmeldelse på Trustpilot kommer fra en reel kunde, beder Trustpilot anmeldere om at bekræfte, at deres anmeldelse er relateret til en reel kundeoplevelse og tager en række foranstaltninger for at sikre dette.