hver anden brand afværges af en brandalarm

HVER ANDEN BRAND AFVÆRGES AF EN BRANDALARM

En brandalarm kan hurtigt blive forskellen på lidt røg i køkkenet og et nedbrændt hus. En ny undersøgelse viser, at brandalarmer afværger hver anden brand i de danske hjem.

Inden for de seneste fem år har mere end hundredetusinde danskere oplevet, at en brandalarm har afværget en brand i hjemmet. Det svarer til, at hver anden brand bliver afværget af en alarm, inden den rigtig når at tage fat. Alligevel er der ikke installeret en brandalarm i hvert fjerde danske hjem. Det viser en ny undersøgelse fra Norstat foretaget for Verisure.

Anja Schiermer har oplevet det tæt på – hun lå og sov, da alarmen advarede hende om, at hendes mobil var selvantændt.

mobiltelefon i brand

Anjas mobiltelefon brød i brand

En nat i maj kl. 00.57 vækkede en høj og insisterende biplyd Anja og Flemming Schiermer. Lyden var ukendt, og kom fra røgalarmen, der var blevet sat op kun fem dage forinden. Anja tænkte, at der måtte være tale om en fejl, for nye huse brænder jo ikke. Men i samme øjeblik blev hun kontaktet af en Verisure-alarmoperatør via den direkte tovejskommunikation i hjemmet, der allerede havde et overblik over branden og således kunne guide den søvndrukne Anja, så hun fik stoppet branden, inden den rigtig fik fat.

”Da jeg vågnede, sagde alarmen, at der var brand i et andet rum. Først troede jeg, at det var en fejl. Kort efter dukkede en mandestemme op i samtaleanlægget i alarmen. Han informerede mig om, at der var røg i den anden ende af huset, hvorefter han hjalp med at finde kilden til røgen og gav gode råd. Han guidede mig gennem hele forløbet. Jeg går ind i stuen, og tænder ikke lyset, da jeg slet ikke tænker over, at det kunne være en god idé. Hurtigt kan jeg lugte røg, hvorefter Verisures alarmoperatør forklarer gennem VoiceBoxen, hvilke steder jeg bør undersøge for at finde kilden til røgen. I situationen var jeg helt rundt på gulvet, da jeg lige var vågnet, så det var godt med en hjælpende hånd,” fortæller Anja.

Kilden til branden var Anjas mobilttelefon, der var selvantændt under opladning. Det lykkedes hurtigt Anja og hendes mand at få slukket branden igen, inden den nåede at udvikle sig til en ulykke.

Anja er meget taknemmelig for sin nye alarm, og hun tør slet ikke tænke på, hvor galt det kunne have været gået, hvis ikke der havde været en brandalarm til at opdage branden i stuen for dem, mens de lå og sov. Og hun er glad for, at de havde valgt en overvåget alarm, så de med det samme havde professionel assistance i situationen.

”Førhen troede jeg, at samtalealarmer var til for at skræmme tyve væk, men det er virkelig godt at have én til at guide sig. Man går helt i robot-mode, og jeg glemte både at tænde lyset og tage briller på – hvilket først er noget man tænker over bagefter. I situationen er det svært at tænke klart, og dér er det godt med én, der kan hjælpe – særligt hvis vi havde behov for at forlade huset,” siger Anja Schiemer. ”Og det er utrolig betryggende at vide, at systemet virker. Nu ved jeg, at der er en voksen til stede, selvom børnene er alene i huset.”

» Læs hele Anjas historie på BT's hjemmeside

Er dit hjem sikret tilstrækkeligt mod brand?

Vil du også sikre hjemmet mod brand, kan du tage vores test via knappen nedenfor. Er du allerede kunde og ønsker at supplere dit system med flere røgalarmer, kan du kontakte os på [email protected].

FIND DIN BRANDALARM HER OG FÅ ET TILBUD

Om undersøgelsen:

  • Undersøgelsen er foretaget af analysevirksomheden Norstat for Falck Alarm og Verisure i perioden 20/2 - 1/3 2018.
  • Undersøgelsen bygger på besvarelser fra 2.500 danskere, som er et repræsentativt udsnit af den samlede befolkning mht. køn, alder og bopæl. I undersøgelsen tages der højde for den såkaldte ’husstandseffekt’ – dvs. at flere individer vil opleve det samme brand.

Tal og tendenser fra undersøgelsen:

  • 25 % af danskerne har ikke en røgalarm installeret i hjemmet.
  • 58 % af danskerne mener, at røgalarmen sikrer dem bedst mod brand i hjemmet.
  • 1,8 % af danskerne har oplevet at være udsat for brand i deres hjem inden for de seneste fem år. Det svarer til over 100.000 danskere.
  • 1,9 % af danskerne har oplevet, at en røgalarm har forhindret en brand i at udvikle sig i hjemmet.

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik og at blive ringet op vedr. et sikkerhedstjek af din bolig og tilbud på en alarm. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler, og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 3 måneder.

 

 

*For at sikre, at en kundeanmeldelse på Trustpilot kommer fra en reel kunde, beder Trustpilot anmeldere om at bekræfte, at deres anmeldelse er relateret til en reel kundeoplevelse og tager en række foranstaltninger for at sikre dette.