VÅGNER DIT BARN VED BRAND?

I 2017 lavede forskere fra University of Dundee et forsøg med børn og brandalarmer. Skræmmende nok viste forsøget, at mere end 80 % af børnene mellem to og 13 år ikke vågnede, da alarmen gik i gang. Forsøget involverede mere end 500 britiske testfamilier og ligeledes personale fra den lokale brandstation.

En af konklusionerne fra forsøget var, at brandalarmer ikke blot skal give en hyletone, men også bør tale, da mennesker ofte hører stemmer før lyde. Denne stemmefunktion får du ikke med løsninger købt i dit lokale byggemarked, og det kan få katastrofale følger, hvis der opstår brand om natten, når hele familien ligger og sover trygt.

Derfor anbefaler Verisure altid en overvåget røgalarm, der kobles sammen med resten af alarmsystemet, som sender et alarmsignal til vores døgnbemandede kontrolcentral ved en aktiv alarm.

En kombination af stemme og sirene er bedst

I Verisures brandalamer kombineres hyletonen med en stemme, så alle i familien har de bedste forudsætninger for at vågne i tilfælde af røgudvikling i hjemmet. Hvis alarmen går, vil den hyle og sige "Advarsel, brandalarm". Da Verisures brandalarmer er serieforbundne, vil alle hjemmets enheder blive aktiveret samtidigt, og de andre vil således sige "Advarsel, brandalarm i et andet rum".

Derudover kan Verisures alarmoperatører guide dig og familien sikkert ud af hjemmet, da I har kontakt via tovejskommunikationen i portalen, der aktiveres ved en aktiv alarm. En af vores kunder oplevede dette som en stor hjælp en nat, da en mobiltelefon selvantændte, imens den lå til opladning.

Alarmoperatørerne sørger naturligvis også for at tilkalde brandvæsen og ambulance, hvis det skulle være nødvendigt. Det hjalp en af vores kunder, da hendes kattekilling havde fået tændt for komfuret, hvorpå der stod en plastikskål. Hun havde ikke selv tænkt på at tilkalde brandvæsenet, fordi hun var så fokuseret på at få alle ud af huset og væk fra den giftige røg.

Er dit hjem sikret tilstrækkeligt mod brand?

Vil du også sikre hjemmet mod brand, kan du tage vores test via knappen nedenfor. Er du allerede kunde og ønsker at supplere dit system med flere røgalarmer, kan du kontakte os på [email protected].

FIND DEN RIGTIGE ALARM TIL DIG HER OG FÅ ET TILBUD

(Kilde: Data stammer fra forskning lavet i 2017 af professor Niamh Nic Daeid fra University of Dundee, research student Dave Coss, og personale fra Derbyshire Fire and Rescue Service. )

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 1 måned.