true
Verisure
Menu

Brandsikring

Få brandovervågning med et Verisure alarmsystem. Prøv vores gratis test, og se hvilket system med brandalarm, der passer bedst til brandsikring af dit hjem:

Følg disse 10 råd om brandsikring af hjemmet, og sænk risikoen for brandulykker markant

Hvert år sker der omkring 5.000 brande i private hjem i Danmark, og hvert år kommer omkring 400- 500 personer til skade i brande.

Mange af de brande der sker, kunne have været undgået, hvis hjemmet havde været bedre brandsikret, og man havde tænkt sig bedre om. De fleste brande i private boliger skyldes nemlig uopmærksomhed og uforsigtighed som f.eks. rygning i sengen, stearinlys uden overvågning, elektriske apparater, der ikke slukkes efter brug, eller en defekt skorsten. Og der er meget, man selv kan gøre for at forebygge brand i sit hjem. Følg disse 10 konkrete råd til brandsikring for at sænke risikoen for brandulykker i dit hjem markant.

1. Røgalarmer er uundværlige, når du skal brandsikre dit hjem

Røgalarmer er uden sammenligning den allervigtigste del af brandsikring. Røg er det farligste ved en brand, fordi røgen fylder boligen på kun 4-5 minutter og forårsager røgforgiftning, som bedøver og dræber. Ved en brand er hvert sekund dyrebart, så det handler om at opdage branden så hurtigt som muligt og få den stoppet, inden den destruerer hjemmet og bliver livstruende.

Vores overvågede brandalarmer er tilkoblet både hinanden og vagtcentralen. Røg vil dermed udløse en sirene i alle hjemmets detektorer. Fotosensoren i rummet med røgudvikling bliver også aktiveret, så vagtcentralen modtager både alarmsignalet og billeder, så de kan vurdere situationen og øjeblikkeligt sætte gang i de nødvendige tiltag for at få stoppet branden – uanset om du er hjemme eller ej. Samtidigt aktiveres en stemmeboks, så eventuelle tilstedeværende i hjemmet kan kommunikere direkte med alarmcentralen.

De fleste alvorlige brande opstår om natten, og derfor er det i forbindelse med brandsikring altafgørende, at der er en alarm, der vækker og advarer dig, så du kan nå ud, før kulilteforgiftningen bliver for omfattende. En stor del brande sker dog også, når ingen er hjemme, og i disse tilfælde går det hårdt ud over huset, dets værdier og eventuelle kæledyr. For at sikre sig mod brande af den type er det vigtigt, at systemet er døgnovervåget.

Brandalarmen fungerer selvfølgelig uafhængigt af, om du har koblet det øvrige alarmsystem til eller fra. Vi står for al installation, service og vedligehold, så du ikke engang skal bekymre dig om at teste batterierne.

Gode råd til brandsikring

2. Sørg for brandsikre elinstallationer

Der opstår nemt kortslutninger i overbelastede og misligholdte elinstallationer, som kan sætte gang i en brand. Vær derfor særligt opmærksom på brandsikring af elinstallationer. Følg disse råd for at brandsikre dit hjem mod elbrand:

• Udskift gamle elinstallationer.

• Undgå, at der samler sig for meget støv i elinstallationer

• Undgå at koble mange forlængerledninger og elektriske apparater til samme kontakt.

• Træk stikkene ud under tordenvejr.

• Pas på skader i ledninger.

3. Vær forsigtig med elektriske apparater

Mange er ikke klar over, hvor stor en brandfare elektriske apparater udgør. Defekte apparater kan kortslutte og sætte ild til omgivelserne. Vær derfor særligt opmærksom på brandsikring af elektriske apparater. Følg disse råd for korrekt brandsikring:

• Udskift gamle elinstallationer og -apparater.

• Sørg for, at elektriske apparater kan komme af med varmen.

• Dæk ikke elektriske apparater til – el-radiatorer må f.eks. ikke bruges til at tørre tøj på.

• Hvis et elektrisk apparat bliver for varmt, så sluk det omgående og send det til reparation.

• Reparér aldrig selv elektriske apparater.

• Sluk alle elektriske apparater, når du går i seng eller forlader hjemmet.

• Når du er færdig med at bruge et apparat (f.eks. kaffemaskine eller tv), så sluk også for stikkontakten.

• Husk at slukke for komfur, kogeplader og brødristere og undgå at stille ting på dem, som der kan gå ild i – også når du ikke har dem tændt.

Hør Najas historie:

4. Vær opmærksom på levende lys

Hvis flammen fra et levende lys får fat i omgivelserne, kan ilden sprede sig hurtigt. Følg disse råd for at brandsikre hjemmet mod levende lys:

 • Hold opsyn med levende lys, og sluk dem inden du går i seng eller forlader huset.
 • Stil kun levende lys på steder, hvor børn og dyr ikke kan vælte dem, og gardiner eller lign. ikke kan få fat i dem.
 • Pust ikke lys ud, men kvæl i stedet flammen, så gløder ikke kan genantænde.
 • Vær særligt opmærksom på brandsikring af adventskranse og juledekorationer. Brug selvslukkende lys og en ubrændbar, stabil lyseholder. Sørg for, at lysene kan brænde ud uden at antænde omgivelserne. Hæng kransen op i ståltråd, så lysene ikke brænder snoren over. Benyt evt. brandimprægnering.
 • Vær særligt opmærksom på brandsikring af juletræet: Brug kun friske træer og lad træet stå i en spand vand, indtil det skal ind i stuen. Brug selvslukkende lys og ubrændbare, stabile lyseholdere. Sørg for at flammen ikke kan antænde grene og pynt. Hav en spand vand eller lign. stående klar. Benyt evt. brandimprægnering.

Vil du brandsikre hjemmet med alarm?

Vi tager gerne en gratis og uforpligtende snak med dig om, hvordan du kan brandsikre hjemmet med en døgnovervåget alarm. Indtast dit telefonnummer herunder, og så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Eller ring til os på 80 20 50 50

I'm interrested, book now

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik

Hyppige årsager til brand

MADLAVNING
FEJL I ELINSTALLATIONER
RYGNING
BRUG AF ELAPPARATER
BRUG AF ILD

5. Hold opsyn med madlavningen

Glemt mad i ovnen eller på komfuret udvikler farlig røg. Hold derfor konstant opsyn med madlavningen.

Hvis der går brand i maden, skal ilden kvæles med låget. Brug aldrig vand ved friture.

6. Hav en flugtplan ved brand

Hvis uheldet er ude, er der kun få minutter at handle i. Det er derfor vigtigt at have udtænkt en plan for, hvordan man hurtigst muligt kommer ud af boligen, hvis der skulle opstå en alvorlig brand. Sørg for altid at have en ryddet brandvej, og hold trapper og gangarealer frie, så du kan komme hurtigt ud.

Har I afholdt brandøvelse?

Ved du og familien, hvordan I skal forholde jer ved brand? Prøv vores gratis alarmtest og få Verisures guide til at afholde brandøvelse i hjemmet og børnediplomer.

7. Lær børnene at håndtere ild korrekt

Børn skal også lære om brandsikring. Lær børnene korrekt håndtering af ild, og advar dem om farerne ved ild. Opbevar lightere og tændstikker utilgængeligt for børn, og lad aldrig børn være alene med åben ild eller levende lys.

8. Brug brændeovn, pejs og skorsten med forsigtighed

Rigtig mange brande opstår ved brændeovnen/pejsen eller i skorstenen. Gør din pejs/brændeovn og skorsten mere brandsikker ved at gøre følgende:

 • Hold konstant opsyn med pejsen/brændeovnen, når den er tændt.
 • Sørg for at vedligeholde skorstenen og få den efterset og rengjort af en skorstensfejer mindst én gang om året og gerne oftere.
 • Læs altid brugsanvisningen grundigt.
 • Læg aldrig noget, der kan gå ild i, på – eller ved – pejse, brændeovne eller lignende.
 • Anbring altid aske i brandsikre beholdere.
 • Undgå at tørre brænde direkte på brændeovnen.
 • Brug kun tørt og rent brænde.
 • Sørg for rigelig lufttilførsel til brændeovnen.
 • Er uheldet ude, så luk for lufttilførslen.

9. Pas på åben ild og rygning

Er du ryger, bør din brandsikringsplan også inkludere regler for korrekt håndtering af cigaretter. Mange brande opstår ved, at rygere falder i søvn med cigaretten i munden, eller at skoddet ikke er slukket ordentligt, inden det ryger i skraldespanden.

Ryg derfor aldrig i sengen, og undgå åben ild og rygning, hvis du bruger sløvende medicin.

10. Opbevar uerstattelige ting i en bankboks

Anskaf en bankboks til uerstattelige værdigenstande, da der ikke er mulighed for at redde dem i tilfælde af en ildebrand.

Sådan mindsker du risikoen for brand

BRUG SMARTPLUGS F.EKS. TIL OPLADNING AF MOBILEN
INSTALLÉR SERIEFORBUNDNE, OVERVÅGEDE RØGALARMER
SKIFT LEVENDE LYS UD MED LED-LYS
BRUG IKKE VASKEMASKINE OSV. OM NATTEN
VÆR FORSIGTIG MED RYGNING

Find det rigtige system med røgalarm

Husk, at du får 4.800 kr. i fradrag!

Håndværkerfradraget kan også benyttes, når du får installeret et alarmsystem med brandalarmer. Faktisk får du fradrag for 4.800 kr., når du vælger en Verisure-alarm.

Indtast dit telefonnummer og se din anbefalede alarm på næste side

Vis mig min alarm

Hvorfor skal jeg indtaste mit telefonnummer?

Vi bruger dit telefonnummer til at gemme dine svar og dit testresultat i vores systemer. På den måde kan vi hurtigt finde dine oplysninger, så du slipper for at skulle svare på de samme spørgsmål igen, hvis du får brug for vores rådgivning på et senere tidspunkt.

Derudover ringer vi til dig for kort at drøfte sikkerheden i dit hjem og tilbyde dig et gratis og helt uforpligtende sikkerhedstjek. Hvis du ikke har lyst til at tale med os, siger du det naturligvis bare til os, og så vil vi ikke spilde mere af din tid. Alternativt kan du frabede dig opkaldet fra os på 80 20 50 50 eller salg@verisure.com, allerede inden vi ringer.

Dine øvrige rettigheder fremgår af vores persondatapolitik.

JavaScript måste vara aktiverat för att använda denna sida!

Till Verisure

3. Hvilken boligtype søger du alarmsystem til?

Næste Tilbage
Vælg et svar

6. Hvad vil du sikres mod?

Næste Tilbage
Vælg et svar

5. Hvor stor er din bolig?

Næste Tilbage
Vælg et svar

7. Har der været indbrud hos dig selv eller i nabolaget?

Næste Tilbage
Vælg et svar

8. Hvor mange timer om dagen står din bolig tom?

Næste Tilbage
Vælg et svar

9. Hvor mange døre og vinduer i din bolig vil en tyv kunne komme ind ad?

Næste Tilbage
Vælg et svar

10. Er din bolig sikret mod brand, når du ikke er hjemme?

Næste Tilbage
Vælg et svar

11. Er der en særlig grund til, at du kigger efter alarm?

Næste Tilbage
Vælg et svar

4. Holder dit sommerhus en indendørstemperatur på mindst 5 grader året rundt?

Næste Tilbage
Vælg et svar

2. Skal dit system udvides, eller ønsker du endnu et system?

Næste Tilbage
Vælg et svar

1. Er du allerede kunde hos Verisure?

Næste

Kampagnetilbud: Med rabatkoden på sidste side får du en røgalarm til 0 kr. i oprettelse (normalpris 995 kr.) (abonnement 15 kr./måned tilkommer). Tilbuddet gælder 19/11-2/12 og er betinget af køb af en ny alarm. Prisen på alarmen afhænger af hjemmets størrelse samt antal vinduer og døre.

Vælg et svar