Verisure
Menu
Gode råd om brandsikring fra Verisure

10 gode råd om brandsikring

Minimér risikoen for brand med disse 10 råd

Få brandovervågning med et Verisure alarmsystem.

Prøv vores gratis test og se hvilket alarmsystem med brandalarm, der passer bedst til dit hjem.

Følg disse 10 råd om brandsikring af hjemmet, og sænk risikoen for brandulykker markant

I vindueskarmen står to stearinlys og danser fint i brisen fra det åbne vindue. Men brisen får også gardinet til at danse, og inden længe svinger det blidt hen over lysets flammer. Flammerne får fat i gardinet, og med lynets hast breder de sig ud over hele stuen. Så hurtigt en brand opstå.

Hvert år sker der omkring 5.000 brande i private hjem i Danmark, og hvert år kommer omkring 400- 500 personer til skade i brande.

 

Mange af de brande der sker, kunne have været undgået, hvis hjemmet havde været bedre brandsikret, og man havde tænkt sig bedre om. De fleste brande i private boliger skyldes nemlig uopmærksomhed og uforsigtighed som f.eks. rygning i sengen, stearinlys uden overvågning, elektriske apparater, der ikke slukkes efter brug, eller en defekt skorsten. Og der er meget, man selv kan gøre for at forebygge brand i sit hjem.

Følg disse 10 konkrete råd til brandsikring for at sænke risikoen for brandulykker i dit hjem markant.

Brandsikring med Verisure

1. Montér røgalarmer i alle hjemmets rum

Røgalarmen er uden sammenligning den allervigtigste del af brandsikring. Røg er det farligste ved en brand, fordi røgen fylder boligen på kun 4-5 minutter og forårsager røgforgiftning, som dræber. Ved en brand er hvert sekund dyrebart, så det handler om at opdage branden så hurtigt som muligt og få den stoppet, inden den destruerer hjemmet og bliver livstruende. En røgalarm giver dig nogle ekstra minutter til at handle, før det er for sent. Røgalarmer redder hvert år mange menneskeliv.

De fleste alvorlige brande opstår om natten, og derfor er det altafgørende at der er en røgalarm, der vækker og advarer dig så du kan nå ud, før kulilteforgiftningen bliver for omfattende. En stor del brande sker dog også, når ingen er hjemme, og i disse tilfælde går det hårdt ud over huset, dets værdier og eventuelle kæledyr. For at sikre sig mod brande af den type er det vigtigt, at brandalarmen er døgnovervåget.

 

Med et alarmsystem med brandalarm fra Verisure, er din røgalarm tilkoblet både alarmcentralen og resten af alarmsystemet. Røg vil ikke blot udløse en sirene i alle hjemmets røgalarmer. Fotosensoren i rummet med røgudvikling bliver også aktiveret, så alarmcentralen modtager både alarmsignalet og billeder, så de kan vurdere situationen og øjeblikkeligt sætte gang i de nødvendige tiltag for at få stoppet branden – uanset om du er hjemme eller ej. Samtidigt aktiveres en stemmeboks, så eventuelle tilstedeværende i hjemmet kan kommunikere direkte med alarmcentralen.

Brandalarmen fungerer selvfølgelig uafhængigt af, om du har koblet det øvrige alarmsystem til eller fra. Vi sørger for at installere røgalarmen og står for al service og vedligehold, så du ikke engang skal bekymre dig om at teste batterierne.

2. Vær påpasselig med elinstallationer

Der opstår nemt kortslutninger i overbelastede og misligholdte elinstallationer, som kan sætte gang i en brand. Vær derfor særligt opmærksom på brandsikring af elinstallationer. Følg disse råd for at brandsikre dit hjem mod elbrand:

 

• Udskift gamle elinstallationer.

• Undgå, at der samler sig for meget støv i elinstallationer

• Undgå at koble mange forlængerledninger og elektriske apparater til samme kontakt.

• Træk stikkene ud under tordenvejr.

• Pas på skader i ledninger.

3. Vær forsigtig med elektriske apparater

Mange er ikke klar over, hvor stor en brandfare elektriske apparater udgør. Defekte apparater kan kortslutte og sætte ild til omgivelserne. Vær derfor særligt opmærksom på brandsikring af elektriske apparater. Følg disse råd for korrekt brandsikring:

 

• Udskift gamle elinstallationer og -apparater.

• Sørg for, at elektriske apparater kan komme af med varmen.

• Dæk ikke elektriske apparater til – el-radiatorer må f.eks. ikke bruges til at tørre tøj på.

• Hvis et elektrisk apparat bliver for varmt, så sluk det omgående og send det til reparation.

• Reparér aldrig selv elektriske apparater.

• Sluk alle elektriske apparater, når du går i seng eller forlader hjemmet.

• Når du er færdig med at bruge et apparat (f.eks. kaffemaskine eller tv), så sluk også for stikkontakten.

• Husk at slukke for komfur, kogeplader og brødristere og undgå at stille ting på dem, som der kan gå ild i – også når du ikke har dem tændt.

Beskyt hjemmet mod brand med Verisure alarm

4. Vær opmærksom på

levende lys

Hvis flammen fra et levende lys får fat i omgivelserne, kan ilden sprede sig hurtigt. Følg disse råd for at brandsikre hjemmet mod levende lys:

 

• Hold opsyn med levende lys, og sluk dem inden du går i seng eller forlader huset.

• Stil kun levende lys på steder, hvor børn og dyr ikke kan vælte dem, og gardiner eller lign. ikke kan få fat i dem.

• Pust ikke lys ud, men kvæl i stedet flammen, så gløder ikke kan genantænde.

• Vær særligt opmærksom på brandsikring af adventskranse og juledekorationer. Brug selvslukkende lys og en ubrændbar, stabil lyseholder. Sørg for, at lysene kan brænde ud uden at antænde omgivelserne. Hæng kransen op i ståltråd, så lysene ikke brænder snoren over. Benyt evt. brandimprægnering.

• Vær særligt opmærksom på brandsikring af juletræet: Brug kun friske træer og lad træet stå i en spand vand, indtil det skal ind i stuen. Brug selvslukkende lys og ubrændbare, stabile lyseholdere. Sørg for at flammen ikke kan antænde grene og pynt. Hav en spand vand eller lign. stående klar. Benyt evt. brandimprægnering.

Hør Najas historie

03.06

Hvordan virker brandsikring med Verisure brandalarmer?

5. Hold opsyn med madlavningen

Glemt mad i ovnen eller på komfuret udvikler farlig røg. Hold derfor konstant opsyn med madlavningen.

Hvis der går brand i maden, skal ilden kvæles med låget. Brug aldrig vand ved friture.

6. Hav en flugtplan ved brand

Hvis uheldet er ude, er der kun få minutter at handle i. Det er derfor vigtigt at have udtænkt en plan for, hvordan man hurtigst muligt kommer ud af boligen, hvis der skulle opstå en alvorlig brand. Sørg for altid at have en ryddet brandvej, og hold trapper og gangarealer frie, så du kan komme hurtigt ud.

 

7. Lær børnene at håndtere ild korrekt

Børn skal også lære om brandsikring. Lær børnene korrekt håndtering af ild, og advar dem om farerne ved ild. Opbevar lightere og tændstikker utilgængeligt for børn, og lad aldrig børn være alene med åben ild eller levende lys.

8. Brug brændeovn, pejs og skorsten med forsigtighed

Rigtig mange brande opstår ved brændeovnen/pejsen eller i skorstenen. Gør din pejs/brændeovn og skorsten mere brandsikker ved at gøre følgende:

 

• Hold konstant opsyn med pejsen/brændeovnen, når den er tændt.

• Sørg for at vedligeholde skorstenen og få den efterset og rengjort af en skorstensfejer mindst én gang om året og gerne oftere.

• Læs altid brugsanvisningen grundigt.

• Læg aldrig noget, der kan gå ild i, på – eller ved – pejse, brændeovne eller lignende.

• Anbring altid aske i brandsikre beholdere.

• Undgå at tørre brænde direkte på brændeovnen.

• Brug kun tørt og rent brænde.

• Sørg for rigelig lufttilførsel til brændeovnen.

• Er uheldet ude, så luk for lufttilførslen.

9. Pas på åben ild og rygning

Er du ryger, bør din brandsikringsplan også inkludere regler for korrekt håndtering af cigaretter. Mange brande opstår ved, at rygere falder i søvn med cigaretten i munden, eller at skoddet ikke er slukket ordentligt, inden det ryger i skraldespanden.

Ryg derfor aldrig i sengen, og undgå åben ild og rygning, hvis du bruger sløvende medicin.

10. Opbevar uerstattelige ting i en bankboks

Anskaf en bankboks til uerstattelige værdigenstande, da der ikke er mulighed for at redde dem i tilfælde af en ildebrand.

Vil du høre mere om Verisures overvågede brandalarmer?

Udfyld formularen - så kontakter vi dig.

HØR MERE OM BRANDALARM

Verisure FAQ

Verisure er Europas førende leverandør af privatalarmer. Med vores fremtidssikre platform og eksisterende, professionelle servicesamarbejde kan vi tilbyde vores kunder et unikt sortiment af privatalarmer og produkter og tjenester til det opkoblede smarte hjem. Opkobling til vores egen kontrolcentral med overvågning døgnet rundt og professionel installation er fundamentet i vores tilbud.

Som kunde kan du være sikker på, at du altid har adgang til produkter af bedste kvalitet og adgang til vores tjenester døgnet rundt, året rundt. Du administrerer dit system enkelt via Mine Sider på internettet. Du styrer og kontrollerer det via Verisure App. Med Verisure er dit alarmsystem fremtidssikret, hvilket garanterer, at du både i dag og i fremtiden får mulighed for at bruge den nyeste teknik.

Kontakt vores salgsafdeling på tlf. 80 20 50 50. Vi finder et system, der er perfekt tilpasset dine og dit hjems behov.

Verisure på Facebook