LONE ER TAKNEMMELIG FOR SIN OVERVÅGEDE BRANDALARM

Havde det ikke været for den overvågede brandalarm, havde det måske set helt anderledes ud for Lone efter den dag, hendes kat fik tændt for komfuret.

Da Verisures alarmoperatør Brian og Lone mødes for at tale om, hvad der skete den dag, alarmen blev aktiveret, fortæller Lone “Hvis jeg bare havde haft en almindelig brandalarm og den ikke virkede, så havde jeg ikke været her i dag”.

Overvåget brandalarm reddede liv

Lå syg, da der opstod kraftig røgudvikling

Lone ligger syg i sengen med høj feber, da hendes kat ved et uheld får tændt for komfuret. Der står en plastikskål på komfuret, og der opstår derfor en pludselig røgudvikling, som hurtigt breder sig rundt i huset. Lone ligger og sover på den anden side af væggen og opdager derfor ikke noget, før brandalarmen pludselig siger “Advarsel, brandalarm i et andet rum”.

Sensoren i Lones overvågede brandalarm bliver aktiveret med det samme, og alarmoperatøren Brian modtager signalet på Verisures kontrolcentral. Han forsøger at komme i kontakt med Lone, men hun har i sin febertilstand svært ved at høre andet end larmen fra sirenen i brandalarmen.

Alarmoperatøren agerede hurtigt og tilkaldte brandbil og ambulance

Brian kan se på billederne fra fotosensoren, at der er røg i huset, som breder sig meget hurtigt, og tilkalder derfor brandvæsenet med det samme. “Når røgalarmen bliver aktiveret, tager fotodetektoren en billedsekvens, hvor jeg tydeligt kunne se røgudviklingen” siger Brian fra Verisures kontrolcentral.

Brian fortæller Lone om, hvor nervepirrende det er, når der kommer en brandalarm, fordi der potentielt er fare for menneskeliv, dyr og ejendom. Det er derfor enormt vigtigt at reagere hurtigt i disse situationer, og Brian fik tilkaldt både brandvæsen, ambulance og politi med det samme, så hjælpen hurtigt kunne komme frem til Lone. Ambulancen tog Lone med til sygehuset, hvor hun blev indlagt til observation for røgforgiftning.

Hvorfor bør jeg få en overvåget røgalarm?

Lone har takket røgalarmen mange gange efterfølgende. Faktisk havde hun kun haft den i 10 dage, da den blev aktiveret af røg i huset. Nu er det en tryghed for Lone at vide, at nogen holder øje med hendes hjem, hvis hun ikke selv er i stand til det.

Lone ville ikke selv have tænkt over at ringe efter brandvæsenet, hvis hun altså overhovedet var blevet vækket af en almindelig brandalarm. Først efterfølgende har hun fundet ud af, hvor giftig røgen faktisk var, og at det havde været en meget farlig situation, hvis hun ikke havde haft Verisures alarmoperatør til at holde hovedet koldt og tilkalde den nødvendige hjælp.

FIND DEN RIGTIGE ALARM TIL DIT HJEM HER OG FÅ ET TILBUD

Se flere kunder fortælle deres historie på Verisure Danmarks YouTube-kanal.

FÅ 3 MÅNEDERS ABONNEMENT

Gratis verisure anonnement

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 3 måneders abonnement for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 1 måned.