true

Røgalarmer med døgnovervågning

Serieforbundne og trådløse røgalarmer har en afgørende forskel

Røgalarmer med døgnovervågning

Hvad er en røgalarm og hvilke typer røgalarmer findes der?

En røgalarm opdager røg og er medhjælpende til at forbygge brand og kulilteforgiftning. Røgalarmen spiller uden sammenligning den største rolle, fordi den giver dig nogle ekstra minutter at handle i, inden branden når at gøre alvorlig skade og bliver livstruende. Der findes både røgalarmer med overvågning og røgalarmer uden overvågning. Det allervigtigste er naturligvis at have en røgalarm installeret i det hele taget. Dernæst kan man altid tage stilling til typen af røgalarmen.

Verisure røgalarm

Røgalarmer uden overvågning alarmerer kun i hjemmet, hvis der opstår røgudvikling. Hvorimod røgalarmer med overvågning sender også signal til en døgnbemandet vagtcentral, der via fotosensorer med det samme kan se brandens/røgens omfang og tilkalde brandvæsenet. En røgalarm med overvågning er derfor en kæmpe fordel, hvis der skulle opstå brand, mens du ikke er hjemme, eller hvis der opstår giftig røgudvikling, mens du sover.

Få Verisures brandinstrukser, så du er klar, hvis der opstår brand.

Hvad gør du, hvis røgalarmen går, fordi der er opstået brand? Ved du helt præcist, hvordan du skal forholde dig? Og ved børnene det? Prøv vores gratis test, og download vores guide med brandøvelse og brandinstrukser. Du får også svar på, hvilket system med røgalarmer, der passer bedst til dig.

Optisk eller serieforbundet røgalarm?

Udover at opfylde sit primære formål - nemlig at opdage røg - har Verisures røgalarmer en række ekstra smarte funktioner.

Alle Verisures røgalarmer er optiske og registrerer synlig røgdannelse i luften ved hjælp af infrarødt lys. De trådløse røgalarmer er desuden serieforbundne. Det betyder, at de ved registrering af røg aktiveres med både med sirene og stemmeadvarsel og samtidigt sender signal videre til de øvrige røgalarmer i systemet, som også aktiveres.

Røgalarmerne fra Verisure advarer med både sirene og stemmeadvarsler.

Stemmeadvarslerne giver først og fremmest besked om, hvilken røgalarm i hjemmet, der først er blevet aktiveret, så du med det samme ved, hvor branden er startet. Har du børn i hjemmet, er serieforbundne røgalarmer med stemmeadvarsler desuden en ekstra sikkerhed. Undersøgelser viser nemlig, at børn kan sove fra den rene sirenelyd. Det skyldes, at de fleste børn fra naturens side kun registrerer advarsler fra menneskestemmer. Verisures trådløse røgalarmer er tilkoblet vores vagtcentral via et unikt GSM-system. Hvis din røgalarm udløses, får du en besked med det samme, og vagtcentralen verificerer ved hjælp af fotosensorer, om der er røgudvikling eller brand.

Hvor mange røgalarmer bør jeg have i mit hjem?

Hos Verisure anbefaler vi, at du som et absolut minimum har en røgalarm pr. etage, men du bør faktisk have en i hvert rum. Serieforbundne røgalarmer er vigtige af især to årsager:

  • Med en serieforbundet trådløs røgalarm i hvert rum er du sikker på at høre alarmen, uanset hvor du befinder dig i hjemmet
  • Hvis du kun har en enkelt røgalarm, og der opstår brand/røgudvikling i et andet rum, kan der gå lang tid, før røgen når frem til røgalarmen, så den aktiveres – ikke mindst hvis dørene også er lukket.
Trådløse og serieforbundne røgalarmer

Røgalarmer kan forebygge dødsbrande

Omtrent 800.000 danske hjem mangler røgalarmer, og det afspejler sig faktisk også i dødstallene i brandstatistikkerne: Beredskabsstyrelsens opgørelser viser, at der er omkommet 1.499 mennesker som følge af brand i hjemmet i løbet af de sidste 20 år (se opgørelse her). Og ifølge Trygfondens tal er der i 85 % af tilfældene af dødsbrande ikke installeret en røgalarm! Mange af disse menneskeliv kunne altså være blevet reddet, hvis der havde været røgalarmer til at opdage branden i tide. Derfor bør alle hjem have mindst en røgalarm og allerhelst flere serieforbundne røgalarmer.

Hør Lone fortælle i videoen, hvordan det kunne være gået helt galt for hende, hvis hun ikke havde haft en overvåget røgalarm.

FIND DIT system med røgalarm her:

Husk, at du kan få op til 7.200 kr. i håndværkerfradrag, når du får installeret et Verisure system.

Sådan! Du har nu gennemført alarmtesten. Se dit resultat på næste side.

Hvorfor skal jeg indtaste mit telefonnummer?

Vi bruger dit telefonnummer til at gemme dine svar og dit testresultat i vores systemer. På den måde kan vi hurtigt finde dine oplysninger, så du slipper for at skulle svare på de samme spørgsmål igen, hvis du får brug for vores rådgivning på et senere tidspunkt.

Når du klikker på knappen, giver du os lov til at kontakte dig via telefonopkald/sms for at drøfte sikkerheden i dit hjem, vores produkter og tilbyde dig et gratis og helt uforpligtende sikkerhedstjek. Afhængigt af kombinationen af dine svar er det ikke altid muligt at vise en præcis pris. Skulle det være tilfældet, ringer vi til dig med uddybende spørgsmål, så vi kan komme nærmere en pris.

Du kan til enhver tid frabede dig kontakt fra os på 80205050 eller salg@verisure.com.

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet i vores persondatapolitik, hvor du også kan læse om dine øvrige rettigheder.

Verisure røgalarm

Kan jeg købe Verisures røgalarmer i webshoppen?

Nej, det kan du ikke. For en røgalarm er til for at redde liv. Det er derfor af afgørende betydning, at røgalarmen reagerer i tide, og at den registrerer røgen, uanset hvor den kommer fra. Det stiller krav til opsætningen, og derfor vil det altid være en installatør fra Verisure, der kommer og installerer din røgalarm. På den måde er både du og vi garanteret, at alle røgalarmer er monteret korrekt og virker optimalt i nødstilfælde.

Se Verisures systemer med optiske røgalarmer:

(Bemærk, det er altid muligt at tilvælge flere trådløse røgalarmer til systemet.)

VERISURE HOME

Verisure Home med røgalarmer

GRUNDPAKKEN

Vores basispakke med trådløse røgalarmer. Perfekt til f.eks. den lille lejlighed.

VERISURE HOME PLUS

Verisure Home Plus med røgalarmer

UDVIDET SIKRING

Ekstra visuel verificering til de trådløse røgalarmer. Oplagt til effektiv sikring af det mindre hus.

VERISURE HOME TOTAL

Verisure Home Total med røgalarmer

MEST AVANCEREDE

Vores mest omfattende alarmpakke med flest serieforbundne, optiske røgalarmer.

Beregn her, hvor meget håndværkerfradraget kan spare dig på installation af alarm

×

Beregn, hvor meget du kan spare med håndværkerfradraget!

Når du vælger en Verisure-alarm får du fradrag for op til 7.200 kr. på installationen.

Prøv vores hurtige alarmtest og beregn din faktiske besparelse.

x