true

Hvad er et sikkert hjem?

At have et sikkert hjem kan dække over mange ting. Men det, som overordnet beskriver et sikkert hjem, er, at det er et sted, hvor der er trygt og rart at være. Måske fordi hjemmet er sikret mod indbrud, beskyttet mod brand, at det er radonsikret, at der er et sundt indeklima, at der er en sund og aktiv familiekultur eller måske af en helt anden grund.

For Linda og Johnny fra Als er et sikkert hjem ensbetydende med at have et døgnovervåget alarmsystem med forbindelse til en professionel vagtcentral. Dels fordi det beskytter deres hjem mod indbrud, brand og overfald, men allermest fordi hjælpen er lige ved hånden i nødstilfælde.

Johnny lider af diabetes og går derfor konstant med en glukosesensor, der måler hans blodsukkerniveau hvert 5. minut døgnet rundt. Hvis niveauet falder, udsender den et alarmsignal, og så skal Johnny hurtigt have noget at spise for ikke at få et diabetes-anfald.

En dag gik alarmen på glukosesensoren. Men Johnny havde en tyk jakke på, så han kunne ikke høre signalet, og han gik i voldsomme kramper. Det hørte Linda fra stuen ved siden af og skyndte sig ud til ham for at hjælpe.

Når Johnny får et diabetes-anfald er Lindas opgave først og fremmest at give ham mad for at få blodsukkeret til at stige igen. Det kan være rigtig svært at gøre ved en voksen mand i kramper, så hun har behov for at have hænderne fri og kan derfor ikke bruge telefonen til at ringe efter hjælp. Det er årsagen til, at de har valgt at have en Verisure alarm i hjemmet, for med kun et enkelt tryk på systemets SOS-knapper kan hun tilkalde hjælp. Alarmoperatøren i den anden ende kan via VoiceBoxen tale med Linda i hjemmet, forstå hvad der foregår, berolige og støtte hende og tilkalde den fornødne hjælp, alt imens hun har fuldt fokus på at hjælpe Johnny.

Den dag hjalp en af Verisures alarmoperatører hende, og efter kun 6½ minut holdte akutlægebilen på adressen klar til at overtage efter Linda.

”Det er en kæmpe tryghed for os at have Verisure lige ved hånden. Med Johnnys sygdom skal jeg kunne føle mig sikker hjemme og vide, at andre står klar til at hjælpe mig i de pressede situationer,” fortæller Linda.

Har du et sikkert hjem?

Der følger SOS-funktion med i alle Verisures systemer. Så kan du altid tilkalde hjælp, hvis der opstår et nødstilfælde i hjemmet. Det kan være et ildebefindende som i Johnnys tilfælde, men det kan også være i tilfælde af indbrud eller brand.

Med en overvåget alarm får du et sikkert hjem. For det første nedsætter den risikoen for at få indbrud med 73 %. Følsomme og intelligente vibrationssensorer opdager tyven, idet han begynder at pille ved et vindue eller en dør, så alarmen bliver aktiveret allerede inden tyven i det hele taget kommer indenfor. Det giver ham meget kort tid at arbejde uforstyrret i, og der er derfor stor sandsynlighed for, at han opgiver sit foretagende. Skulle han alligevel komme ind, vil fotosensorer tage billeder, som sendes direkte til Verisures vagtcentral og videre til politiet.

Alarmen sikrer også hjemmet mod brand døgnet rundt. Systemets røgalarmer er nemlig aktive hele tiden, uanset om du er hjemme eller ej, og uanset om det øvrige system er fra- eller tilkoblet. Skulle røgalarmerne registrere røg, får vagtcentralen besked, og de tilkalder brandvæsnet for dig. Hvem skulle ellers opdage branden, når du ikke er der?

Har du et sikkert hjem? Klik på knappen her for at teste, hvordan du bedst kan få et sikkert hjem og beregne din pris.