true

Indbrud

Indbrud fylder meget i danskernes bekymringer i hverdagen. Og det med god grund. For faktisk er vi det land i Europa med flest indbrud i private hjem pr. indbygger. Sidste år blev der begået 28.765 indbrud i private beboelser - det svarer til mere end 3 indbrud i timen, døgnet rundt, året rundt.

En af årsagerne til de mange indbrud er ofte dårlig eller manglende indbrudssikring. Vi har ikke samme vane og tradition for at sikre vores hjem som f.eks. vores nordiske naboer, hvor der da også bliver begået langt færre indbrud pr. indbygger.

Undersøgelser viser, at der er en tydelig sammenhæng mellem niveauet af indbrudssikring og antallet af indbrud i et område, så vi vil selv kunne gøre meget ved den høje indrudsrate ved at blive bedre til at sikre vores hjem. Og indbrudssikring handler ikke kun om alarmer - det handler blandt mange andre ting også om dør- og vinduessikring f.eks. med vibrationsdetektorer, nabohjælp og at skabe tegn på liv og aktivitet.

Vi har skrevet en række artikler om indbrud, hvor du kan få et indblik i data og statistik om indbrud i Danmark og inspiration til, hvordan du bedst sikrer dit hjem mod indbrud.

ANDRE KATEGORIER

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

I'm interrested, book now

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik

Artikler om indbrud

43% er klar til selvtægt ved indbrud

Meget tyder på, at indbrudstyvene kan forvente at møde modstand, hvis beboeren er hjemme. Ifølge en ny undersøgelse, som Norstat har lavet for Verisure, er danskerne nemlig klar til at gribe til handling, hvis de står ansigt til ansigt med indbrudstyven.

» Læs artiklen

melde indbrud til politiet

Selvom et opbrudt vindue og et gennemrodet hjem for mange danskere ville være yderst ubehageligt, er det langt fra alle, der melder et indbrud i hjemmet til politiet. Ny undersøgelse peger på, at hele 21 procent af alle indbrud i boliger ikke bliver politianmeldt.

» Læs artiklen

Sikkert hjem

Et sikkert hjem er et hjem, der er beskyttet mod indbrud og brand. Men sikkerheden og trygheden kan også bestå i, at hjælpen er lige ved hånden, som i Linda og Johnnys tilfælde, hvor Johnny fik et voldsomt diabetes-anfald.

» Læs artiklen

Tal om indbrud med børn

 Indbrud kan skabe stor utryghed – især hos børnene i hjemmet. Derfor er det helt afgørende, at forældre lærer at håndtere indbrud på den rigtige måde overfor deres børn, lyder det fra børnepsykologen, Sussi Neergaard.

» Læs artiklen

Boligjobordningen giver håndværkerfradrag for alarmer

Du kan fra og med 2018 benytte dit håndværkerfradrag i BoligJobordningen, når du får installeret alarm.

Vælger du en alarm fra Verisure, får du faktisk op til 7.200 kr. i fradrag. Har du fået installeret et system tidligere på året, kan du stadig nå at registrere håndværkerfradraget. Læs mere her og beregn også, hvor meget du kan spare med fradraget.

» Læs artiklen

Bekymring for indbrud

Norstat har på vegne af Verisure lavet en dybdegående undersøgelse af danskernes bekymring for indbrud, og hvor meget indbrud påvirker tryghedsfølelsen, både for dem, der har været udsat for et indbrud, og for dem, der ikke har.

» Læs artiklen

Indbrud i sommerhus

Sommeren er for alvor over os, og det betyder også, at det er tid til at tilbringe de lange lyse sommeraftener i haven eller ved sommerhuset. Desværre oplever flere, at de kommer til et sommerhus, der er blevet rippet for værdier, imens det har stået tomt vinteren over – der har været indbrudstyve på spil. Få Verisures råd til, hvordan du undgår indbrud i sommerhuset.

» Læs artiklen

Nabohjælp

Nabohjælp er – i samspil med øvrige tiltag for indbrudssikring – et effektivt middel til at mindske risikoen for at få indbrud. Nabohjælpens primære funktion er at simulere hverdagsaktiviteter og få det til at se ud, som om der er nogen hjemme, så indbrudstyven vælger et andet sted at bryde ind.

» Læs artiklen

Indbrudstricks og mærkning

Der begås rigtig mange indbrud i danske hjem, og det er derfor altid vigtigt at være opmærksom på de forskellige indbrudstrick. Indbrudstyvene bliver nemlig mere kreative i deres måde at markere huse, som de ønsker at begå indbrud i.

» Læs artiklen

Bo trygt - sådan undgår du indbrud

Danmark er det land i Europa med flest indbrud i private hjem pr. indbygger, og det skal der gøres noget ved. Heldigvis er der flere ting, du selv kan gøre, for at komme til at bo trygt.

» Læs artiklen

Sådan bliver du tryg igen

Hvis du er med i den kedelige statistik og er en af de mange tusinde danskere, der har oplevet at have indbrud, så ved du allerede, at det er en rigtig ubehagelig og træls oplevelse. Ubehaget varer faktisk ofte længere tid end ærgrelsen over de ejendele, der er blevet stjålet eller ødelagt. Det er altafgørende for ens trivsel i hverdagen, at man tager tabet af tryghedsfølelsen alvorligt.

» Læs artiklen

Uheldige tyve

Selvom det ikke er pænt at grine af andre, så har vi alligevel ofte svært ved ikke at trække kraftigt på smilebåndene, når vi hører historier om nogle meget uheldige indbrudstyve. Læs flere historier her på siden om, hvor galt det kan gå under et indbrud.

» Læs artiklen

Her er den typiske indbrudstyv

Vi har generelt meget lidt viden om, hvem den typiske indbrudstyv er, men tal fra 2007-2016 giver os et bedre indblik. Tre ting kan pointeres - der er et tydeligt mønster i forhold til køn, alder og nationalitet.

» Læs artiklen

Hvad er politigodkendt kontrolcentral

Har du en overvåget alarm, bliver indbrud håndteret af en kontrolcentral. En kontrolcentral, der overvåger alarmsystemer i private hjem, skal godkendes af rigspolitichefen. Godkendelsen giver samtidig autorisation til, at kontrolcentralen kan videregive verificerede alarmer om indbrud og alarminformationer fra de overvågede alarmsystemer til politiet.

» Læs artiklen

Indbrud i sommerferien

Ifølge en ny Megafon-undersøgelse har 5 % af danskerne oplevet at have indbrud i sit hjem i en sommerferie, og rigtig mange bekymrer sig for, om de mon kommer til at blive skrevet ind i statistikken over ferieindbrud i år. Hele 63 % bekymrer sig faktisk for at blive udsat for indbrud i en sommerferie.

» Læs artiklen

Indbrud i weekenden

Ligesom mange andre ser indbrudstyve også frem til weekenden. Men det er ikke for at slappe af. Tværtimod. Det er nemlig deres travleste dage og aftener på ugen, når det kommer til indbrud.

» Læs artiklen

Hvilken kommune har flest indbrud

Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2017 begået 29.137 indbrud i danske hjem og dermed faldt antallet af indbrud med 8 % i forhold til året før. Visse kommuner er dog markant mere udsatte end andre, og faktisk står de 10 hårdest ramte kommuner for knap 1/3 af det samlede antal indbrud.

» Læs artiklen

Flere indbrud

Hvis man først har haft et indbrud, stiger risikoen endnu mere. Faktisk er risikoen for at blive udsat for indbrud anden gang mere end 5 gange så stor som risikoen for at blive udsat for indbrud første gang.

» Læs artiklen

Danmark har flest indbrud

I Danmark er vi glade for at slå rekorder og indtage førerpositioner. Det er dog ikke altid værd at stræbe efter. I hvert fald ikke når det kommer til indbrud. Men indbrudsstatistik viser desværre, at vi er europæisk topscorer, når det kommer til antal indbrud i private hjem pr. indbygger.

» Læs artiklen

Indbrud hos naboen

Indbrudsstatistik viser, at også nabolaget har rigtig stor betydning for din risiko for indbrud. Hvis området generelt er lettilgængeligt og dårligt sikret mod indbrud, er der stor sandsynlighed for, at alle boliger i området kommer i indbrudstyvens søgelys frem for kun en enkelt husstand.

» Læs artiklen