BO TRYGT – SÅDAN UNDGÅR DU INDBRUD

Danmark er det land i Europa, der er allerhårdest præget af indbrud. Vi har flest indbrud i private hjem pr. indbygger, og det betyder, at mange familier ikke kan bo trygt. Jo flere værdier, du har i hjemmet, jo mere interessant er du i sagens natur i indbrudstyvens øjne. Og selvom indbrud faktisk er ret jævnt fordelt ud over hele landet på tværs af boligtyper, er der dog nogle kommuner hvor det er mindre trygt at bo end andre, i hvert fald når det kommer til antallet af indbrud.

I HVILKEN KOMMUNE KAN MAN BO TRYGT?

Nedenfor kan du finde tallene for din kommune og sammenligne dem med andre kommuner, så du kan få et bedre indblik i, om du kan bo trygt hvor du er, eller om du skal gøre mere for at sikre dig mod indbrud.

 

SÅDAN KOMMER DU TIL AT BO TRYGT

Der er meget, du kan gøre, for at få et tryggere hjem. Først og fremmest er det en god idé at installere et alarmsystem, der er døgnovervåget af en professionel vagtcentral. Det er nemlig en ting, som tyvene respekterer. De ved, at de bliver opdaget i det sekund, de begynder at brække vinduet op, at der bliver taget billeder af dem, så snart de kommer indenfor, og at vagt og politi allerede er på vej til adressen. Det, i kombination med en høj sirene, gør indbruddet så stressende, at det ikke kan svare sig. Faktisk er det også blevet dokumenteret, at Verisure-kunder har 73 % lavere risiko for indbrud.

Udover at installere tyverialarm er der også en række andre mindre tiltag, du kan gøre, for at komme til at bo trygt:

 1. Bo trygt med godt sikrede døre og vinduer

  Husk at sikre dine vinduer med gode låsebeslag og envejsskruer i de udvendige lister. Størstedelen af alle indbrud foregår nemlig via et vindue, da det her er lettest for indbrudstyven at komme ind. Men sørg også for at sikre sine døre med gode låse, der også har indvendig nøgle. På den måde kan tyven nemlig ikke bruge dørene som flugtveje uden først at skulle bruge lang tid på at brække dem op.

 2. Sørg altid for, at hjemmet ser beboet ud

  Tyve foretrækker boliger, hvor der ikke er nogen hjemme, så de ikke risikerer at blive opdaget. Derfor er det enormt vigtigt at du bruger f.eks. intelligente tænd og sluk-ure som SmartPlugs til at simulere din normale døgnrytme. Husk også at lade det rode naturligt. Lad et par tallerkner stå, lad musikken spille og lad legetøjet ligge fremme, så det ser ud som om du er hjemme.

 3. Bo trygt med god nabohjælp

  Er du bortrejst i længere tid, er det en god idé at lave en aftale med naboerne om, at de fylder skrald i din skraldespand, tømmer din postkasse, parkerer i din indkørsel osv., så det ser ud som om, at du er hjemme og følger din normale rytme.

 4. Gem dine værdier

  En typisk fejl at begå er at lade sine værdigenstande ligge fremme, så de kan ses udefra og friste svage sjæle. Det er svært at bo trygt, hvis man selv sender en indirekte invitation til indbrudstyven. Gem laptoppen, iPad’en og mobilen væk, læg kontanterne ned i en skuffe, og lad ikke smykker ligge frit fremme.

 5. Klip hækken

  Selv om det kan være irriterende med nysgerrige blikke ind i haven, er det alligevel en rigtig god idé at lave frit indsyn til sin grund for at kunne bo trygt. Indbrudstyve foretrækker nemlig at arbejde i fred, så er der ingen høje træer, buske, hække eller hegn at gemme sig bag, går de med stor sandsynlighed udenom dit hjem.

OVERVEJER DU ALARM TIL HJEMMET? TEST HER, HVILKEN DER ER BEDST TIL DIG, OG FÅ ET TILBUD

FÅ 3 MÅNEDERS GRATIS ABONNEMENT

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 3 måneders gratis abonnement for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.

Læs mere her »

FÅ 3 MÅNEDERS GRATIS ABONNEMENT

Gratis verisure anonnement

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 3 måneders gratis abonnement for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 1 måned.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM AT BO TRYGT

⭐Hvor kan jeg bo trygt?

Hvis du ønsker at bo trygt uden for mange indbrud i nærområdet, kan du på vores hjemmeside se, i hvilke kommuner der bliver begået færrest indbrud.

⭐Hvordan kan jeg bo mere trygt?

Det kan du bl.a. ved at indbrudssikre dit hjem. Vi er det land i Europa, hvor der begås flest indbrud i private hjem pr. indbygger.

⭐Hvilken alarm vil gøre mit hjem mere trygt?

Boliger og familier er forskellige. Tag alarmtesten for at finde den alarm, der vil passe bedst til dit hjem.

⭐Gør en alarm virkelig et hjem mere trygt?

Tryghed er naturligvis altid en individuel følelse, som kan være svær at måle. Men vores undersøgelser viser, at Verisure-kunder har 73 % lavere risiko for indbrud, hvilket for mange giver en højere tryghed.

⭐Er det vigtigst for kvinder eller mænd at bo trygt?

Vores undersøgelser viser, at kvinder i højere grad end mænd bekymrer sig om indbrud og derved har et højere behov for at bo trygt.