NAJAS FAMILIE BLEV REDDET AF EN OVERVÅGET BRANDALARM

Overvågede brandalarmer redder liv. Det var også den overvågede brandalarm fra Verisure, der gjorde en forskel for Naja og hendes familie en aften, da der opstod brand i familiens kælder. Hun var alene hjemme med sine to små børn, der var blevet lagt i seng, da alarmen gik.

brandalarmer redder liv

Røg fra pillefyret

Naja havde lagt børnene i seng og var selv på vej i seng, da brandalarmen pludselig går. Hun bliver naturligvis bange og frygter det værste, mens hun tjekker huset igennem. Da hun åbner kælderdøren, vælter det op med røg fra området omkring pillefyret. Naja reagerer hurtigt og får sine børn ud af sengen og ud af huset, så ingen kommer noget til.

Samtidig sidder Martin på Verisures vagtcentral og modtager alarmen fra Najas hjem. Takket være den overvågede brandalarm kan Martin med det samme bekræfte, at det ikke er en falsk alarm. Han tilkalder straks brandvæsenet, som rykker ud med det samme. Hjælpen kommer hurtigt frem.

Rolig alamoperatør skaber tryghed

Efter Martin har tilkaldt brandvæsenet, får han fat i Naja. Som alarmoperatør har han brug for nogle vigtige oplysninger - den aktiverede brandalarm er blot én informationsvej. Det er blandt andet vigtigt at finde ud af, hvor mange der befinder sig i huset, og hvordan de har det. Disse oplysninger sender Martin videre til brandvæsenet, så de er forberedte, når de ankommer til adressen. En af hans største opgaver ligger i at få Naja til at bevare roen. Utrygheden skal vendes til tryghed.

Vi fik den hjælp, vi havde brug for

Hvis Naja ikke havde haft en brandalarm, var hun sikkert bare gået i seng uden at opdage røgen. Og hun har tænkt meget over, hvad der kunne være sket, hvis ikke røgen var blevet opdaget med det samme: “Når først branden er startet, er det utrolig kort tid, der kan betyde forskellen på liv og død - Verisures korte reaktionstid har derfor været en afgørende faktor”. Naja er i hvert fald glad for, at der var installeret en overvåget brandalarm i hjemmet. “Det giver en tryghed, netop i situationer, hvor jeg ikke tænker klart, så er der nogen andre, der kan tænke klart for mig (...) og som kan hjælpe os med at få den hjælp frem, som vi rent faktisk havde brug for”.

Hør Naja fortælle sin historie:

3 gode tips til at sikre dit hjem mod brand

  1. Få monteret en overvåget brandalarm, der taler sammen med resten af husets alarmsystem, og placér en brandalarm i hvert rum.
  2. Lær dine børn, hvordan de skal håndtere en situation, hvor alarmen advarer om brand.
  3. Planlæg en flugtplan i tilfælde af brand.

Hvorfor vælge en overvåget brandalarm fra Verisure?

En overvåget brandalarm skiller sig ud fra en almindelig røgalarm, ved at den er koblet sammen med et avanceret alarmsystem, som sender direkte besked til en vagtcentral i tilfælde af brand. Alarmoperatøren kan ved hjælp af blandt andet fotodetektorer hurtigt verificere alarmen og tilkalde brandvæsenet.

TEST HER, HVILKEN ALARM DER BEDST SIKRER DIT HJEM, OG FÅ ET TILBUD

FÅ 3 MÅNEDERS ABONNEMENT

Gratis verisure anonnement

Er du allerede kunde hos os? Så kan du få 3 måneders abonnement for hver person, du henviser til os, som ender med at få installeret et alarmsystem.

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

Ved klik på knappen accepterer du vores persondatapolitik. Vi optager samtalen med henblik på at dokumentere, hvad vi aftaler og til kontrolformål. Optagelserne gemmes i 1 måned.