true
Verisure
Menu

Indbrud

Mange danskere bekymrer sig om indbrud i hverdagen. Og det med god grund. For faktisk er vi det land i Europa med flest indbrud pr. indbygger. Sidste år blev der begået 29.137 indbrud i private beboelser - det svarer til mere end 3 indbrud i timen, døgnet rundt, året rundt.

En af årsagerne til de mange indbrud er ofte dårlig eller manglende indbrudssikring. Vi har ikke samme vane og tradition for at sikre vores hjem som f.eks. vores nordiske naboer, hvor der da også bliver begået langt færre indbrud pr. indbygger.

Undersøgelser viser, at der er en tydelig sammenhæng mellem niveauet af indbrudssikring og antallet af indbrud i et område, så vi vil selv kunne gøre meget ved den høje indrudsrate ved at blive bedre til at sikre vores hjem. Og indbrudssikring handler ikke kun om alarmer - det handler blandt mange andre ting også om dør- og vinduessikring f.eks. med vibrationsdetektorer, nabohjælp og at skabe tegn på liv og aktivitet.

Vi har skrevet en række artikler om indbrud, hvor du kan få et indblik i data og statistik om indbrud i Danmark og inspiration til, hvordan du bedst sikrer dit hjem mod indbrud.

ANDRE KATEGORIER

Vil du høre mere om Verisures alarmer?

I'm interrested, book now

Artikler om indbrud

Her er den typiske indbrudstyv

Vi har generelt meget lidt viden om, hvem den typiske indbrudstyv er, men tal fra 2007-2016 giver os et bedre indblik. Tre ting kan pointeres - der er et tydeligt mønster i forhold til køn, alder og nationalitet.

» Læs artiklen

Hvad er politigodkendt kontrolcentral

Har du en overvåget alarm, bliver indbrud håndteret af en kontrolcentral. En kontrolcentral, der overvåger alarmsystemer i private hjem, skal godkendes af rigspolitichefen. Godkendelsen giver samtidig autorisation til, at kontrolcentralen kan videregive verificerede alarmer om indbrud og alarminformationer fra de overvågede alarmsystemer til politiet.

» Læs artiklen

Indbrud i sommerferien

Ifølge en ny Megafon-undersøgelse har 5 % af danskerne oplevet at have indbrud i sit hjem i en sommerferie, og rigtig mange bekymrer sig for, om de mon kommer til at blive skrevet ind i statistikken over ferieindbrud i år. Hele 63 % bekymrer sig faktisk for at blive udsat for indbrud i en sommerferie.

» Læs artiklen

Indbrud i weekenden

Ligesom mange andre ser indbrudstyve også frem til weekenden. Men det er ikke for at slappe af. Tværtimod. Det er nemlig deres travleste dage og aftener på ugen, når det kommer til indbrud.

» Læs artiklen

Hvilken kommune har flest indbrud

Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2017 begået 29.137 indbrud i danske hjem og dermed faldt antallet af indbrud med 8 % i forhold til året før. Visse kommuner er dog markant mere udsatte end andre, og faktisk står de 10 hårdest ramte kommuner for knap 1/3 af det samlede antal indbrud.

» Læs artiklen

Flere indbrud

Hvis man først har haft et indbrud, stiger risikoen endnu mere. Faktisk er risikoen for at blive udsat for indbrud anden gang mere end 5 gange så stor som risikoen for at blive udsat for indbrud første gang.

» Læs artiklen

Danmark har flest indbrud

I Danmark er vi glade for at slå rekorder og indtage førerpositioner. Det er dog ikke altid værd at stræbe efter. I hvert fald ikke når det kommer til indbrud. Men indbrudsstatistik viser desværre, at vi er europæisk topscorer, når det kommer til antal indbrud pr. indbygger.

» Læs artiklen

Indbrud hos naboen

Indbrudsstatistik viser, at også nabolaget har rigtig stor betydning for din risiko for indbrud. Hvis området generelt er lettilgængeligt og dårligt sikret mod indbrud, er der stor sandsynlighed for, at alle boliger i området kommer i indbrudstyvens søgelys frem for kun en enkelt husstand.

» Læs artiklen