Talende brandalarmer redder liv

Intelligente brandalarmer giver højere sikkerhed

Hos Verisure får du en avanceret trådløs brandalarm med serieforbundne detektorer, der taler med både dig, hinanden og vagtcentralen.

Hvis en brandalarm registrerer noget, udløser den både en sirene og siger "Advarsel, brandalarm" og sender signal videre til de andre røgalarmer i systemet. Disse vil sige "Advarsel, brandalarm i et andet rum", så man også hører det, hvis f.eks. en brandalarm aktiveres i kælderen, mens man selv befinder sig på 1. sal.

Stemmeadvarslerne er en ekstra sikkerhed ved brandovervågning af børneværelser. Mange børn kan nemlig sove fra den traditionelle alarmsirene, fordi vi fra små er "programmeret" til kun at reagere på advarsler om fare, der kommer fra menneskestemmer. Brandalarmens menneskestemme vil derimod vække dem, ligesom resten af hjemmet også vil blive advaret ved røgudvikling på et børneværelse.

Brandalarmerne er derudover koblet til alarmsystemets fotosensorer og Verisures vagtcentral, som overvåger dem døgnet rundt, uanset om det øvrige alarmsystem er koblet til eller fra. Så hvis din brandalarm aktiveres, sender systemet både besked og billeder til vores vagtcentral, så de kan tage bestik af situationen og tilkalde brandvæsenet.

Du vil også selv modtage en sms, hvis din brandalarm udløses. Det giver dig en chance for at handle hurtigt, selvom du ikke er hjemme, ved f.eks. at ringe til naboerne, som kan redde kæledyr og hjælpe til, inden brandvæsenet ankommer.

Med brandalarmens trådløse funktion og konstante overvågning er det også slut med selv at skulle huske at teste om batterierne virker, for det holder vi øje med for dig.

"Hvis jeg ikke havde haft en overvåget brandalarm, var jeg bare gået i seng"

En sen aften går brandalarmen pludselig i gang hos Naja. Fra kælderen vælter der tyk røg op, og Naja går i panik. Hun er alene hjemme, og hendes to små børn ligger ovenpå og sover. Samtidig sidder alarmoperatøren Martin på Verisures vagtcentral og modtager alarmen fra Najas hjem.

Hør Najas historie i videoen.

Ved alle i dit hjem, hvordan I skal forholde jer ved brand?

Tag Verisures test og download vores guide med brandinstrukser og brandøvelse.